Sokáig azt sem tudta, mi az igazi keresztneve – 10 érdekesség a 35 éves Kit Haringtonról

Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Rich Fury -
Kit Harington színész magazin születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Havas Jon szerepében ismerte meg a világ az angol királyi felmenőkkel is rendelkező Kit Haringtont, aki a Trónok harca kedvéért növesztette meg a védjegyévé vált fürtjeit, a sorozatból választott magának feleséget, és aki most kerek születésnapját ünnepli, a vele kapcsolatos érdekesség gyűjteményünk társaságában.

11 éves koráig nem tudta, mi az igazi keresztneve.


Christopher Catesby Harington néven született, a Christopher nevet az édesanyja a híres 16. századi drámaíró és költő, Christopher Marlowe után adta neki. Viszont mindenki Kitnek szólította egészen kicsi korától kezdve, és csak 11 évesen szembesült a ténnyel, hogy a hivatalos keresztneve nem is ez.

35 éves lett az angol királyi felmenőkkel is rendelkező Kit Harington Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Rich Fury

Angol király leszármazottja.


Igazi angol kékvérű családból származik, a felmenői között számos arisztokrata, elsősorban bárók találhatóak egészen a középkorig visszavezethetően. Sőt, az egyik ük-ük-ük-ükapja maga II. Károly angol király volt.

Eljátszotta az ősét.


De nemcsak király, de a királyi hatalom ellen lázadó forradalmár is akad az ősei között. Az angol történelem nevezetes Lőpor-összeesküvésének egyik fő alakja, Robert Catesby is a felmenője, őt pedig a Lőpor című minisorozatban el is játszotta.

Utálta a Trónok harcát.


Legalábbis addig, amíg diákmunkásként egy könyvesboltban dolgozott, ugyanis mindig George R. R. Martin nevezetes fantasy regényének példányai voltak a legnehezebbek, amiket pakolnia kellett.

Godot és Hamlet terelte a színészet felé.


Akkor kezdett el érdeklődni igazán a színészkedés iránt, amikor 14 évesen látta a Godot-ra várva egyik előadását. Amikor pedig végleg eldöntötte, hogy ezzel akar foglalkozni, az egy Hamlet-előadáson történt, ahol Ben Wishaw játszotta a címszerepet.

Havas Jon kedvéért növesztette meg a haját.


A Trónok harcában való szereplése előtt sose volt hosszú haja, sőt még a sorozat pilotepizódjában is parókát viselve játszott. Később aztán az első évad forgatása során hozzánövesztette a fürtjeit a szerephez.

A Trónok harca egyik évadjában végig sérülten játszott.


2012-ben kizárta magát a londoni lakásából, és miközben megpróbált bemászni az ablakon, kitörte a bokáját. Mivel ezután nem sokkal kezdődött a Trónok harca harmadik évadjának forgatása, át kellett szervezni a felvételeket miatta, hogy ne látsszon a sérülése, és sok esetben dublőrök szerepeltek helyette a jellegzetes Havas Jon-parókában.

Nem csak a képernyőn hódította meg Ygritte-et.


A Trónok harca egyik legemlékezetesebb, tragikus sorsú szerelmespárját alkotta Havas Jon és a vörös hajú vad lány Ygritte. A két színész pedig nem csak a kamerák előtt jött össze: Kit Harington és Rose Leslie azóta is egy párt alkot, 2018 óta házasok is, idén februárban pedig megszületett a kisfiuk.

Kit Harington és Rose Leslie 2018 óta házasok, idén februárban pedig megszületett a kisfiuk Forrás: Getty Images/2016 Jeff Spicer/Jeff Spicer

Kerüli a repülőgépeket.


Fél a repüléstől, ezért ha teheti, nem a légiközlekedést választja, hanem inkább autóval vagy vonattal utazik. Ezen kívül a pókokkal és a tűvel kapcsolatban is erős fóbiákat táplál.

A kedvenc filmjeit te is végignézheted.


Hiszen csupa könnyen elérhető klasszikust tartalmaz a személyes kedvenceit felvonultató toplistája: Az utolsó éjjel (2002), Rómeó és Júlia (1996), Jurassic Park (1993), Szemtől szemben (1995), Van, aki forrón szereti (1959), Ha... (1968).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.