cseresznyefa-virágzás cseresznyefa Japán cseresznyevirágzás cseresznyefavirágzás galéria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A cseresznyevirágzás nem csak a tavasz beköszöntét jelzi. Ez az esemény a japán kultúra egyik meghatározó része, amelyet a világon mindenhol csodálnak és irigykedve figyelnek.

Minden év márciusának végén és áprilisának elején rózsaszínbe borulnak Japán utcái. A cseresznyevirágzás nemcsak egyszerűen lenyűgöző látványosság, hanem lehetőség a pihenésre, kikapcsolódásra, arra, hogy a japánok egy picit kiszálljanak a mókuskerékből. A virágnéző ünnepséget szerte Japánban megrendezik, de mivel a cseresznyefavirágok nagyon érzékenyek, csak pár napig lehet látni a rózsaszínbe borult fasorokat.

Április elején a Nara prefektúrában található Yoshino városában fotózták a cseresznyevirágzást. A meseszép látványhoz hasonlót mi magyarok is megcsodálhatunk, ugyanis a Budai Várnegyedben található Tóth Árpád sétányon a napokban borult virágba a cseresznyefasor.

A japán cseresznyevirágzásról készített galériánkat a lenti képre kattintva tudjátok megnézni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.