Matthew Broderick Rebecca Gayheart Michael Massee sztárok Oscar Pistorius magazin gyilkos sztárok Sid Vicious Christian Brando sztárok akik embert öltek emberölés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Véletlenül vagy előre megfontolt szándékkal is tették, ezek a sztárok sosem mossák le magukról, hogy kioltották egy ember életét.

Az egész világot megrázta a Rust című film forgatásán történt baleset, melyben életét vesztette a tehetséges fiatal operatőr, Halyna Hutchins. A szakember halálát egy kellékfegyverbe töltött éles lőszer okozta, a ravaszt pedig a világszerte ismert és szeretett színész, Alec Baldwin húzta meg.

Nem ez volt az első halálos forgatási baleset a világon, és Alec sem az első híresség, aki kioltja egy másik ember életét.

Sid Vicious

A Sex Pistols basszusgitárosa egy átdrogozott éjszaka után holtan találta barátnőjét, Nancy Spungent a szállodai szobájuk fürdőjében. Az estéről egymásnak ellentmondó verziókat adott elő, és először még tagadta, hogy leszúrta volna a szerelmét, majd később már arról beszélt, hogy a nő a heves vita egy pillanatában beleesett a késbe. Sidet letartóztatták és megvádolták gyilkossággal, Nancy halála után pár nappal később azonban megpróbált végezni magával. Közel két hónapig volt börtönben, ám óvadék ellenében kiengedték. A szabadulása másnapján rendezett bulin vesztette életét drogtúladagolásban.

Sid Vicious és Nancy Spungen Forrás: Getty Images/2007 Getty Images/Express

Matthew Broderick

Idén márciusban ünnepelte hatvanadik születésnapját Matthew Broderick. A Meglógtam a Ferrarival és a Bigyó felügyelő sztárja karrierje elején járt, amikor elkövette élete legsúlyosabb hibáját. Akkori kedvesével, Jennifer Grey-jel éppen Írországban nyaraltak, amikor autóval utaztak egyik helyről a másikra. Az amerikai Broderick azonban elfelejtette, hogy a szigetországban az út bal oldalán közlekednek, rossz irányból kanyarodott az egyik utcába és karambolozott a szemben érkező járművel. A vétlen autó sofőrje és utasa is belehalt a sérülésekbe.

Matthew Broderick Forrás: Getty Images/John Lamparski 2021/John Lamparski 2021

Rebecca Gayheart

A Beverly Hills, 90210 sztárja az ezredforduló környékén autójával halálra gázolt egy kilencéves kisfiút. Rebecca előtt hirtelen lefékezett egy másik autó, ő viszont ahelyett, hogy nyomott volna egy satuféket, elrántotta a kormányt, hogy elkerülje az ütközést. Ma már tudja, hogy rosszul döntött, ugyanis az előtte haladó jármű nem ok nélkül állt meg. Egy kisfiú szaladt ki az útra a labdája után, akin Gayheart szabályosan keresztülhajtott az autójával. A színésznőt éveken át kínozták a rémálmok, és többször is megpróbált végezni magával, mert nem tudta feldolgozni a történteket.

Rebecca Gayheart Forrás: AFP/Valerie Macon

Oscar Pistorius

A négyszeres paralimpiai bajnok saját otthonában agyonlőtte barátnőjét, a modellként dolgozó Reeva Steenkampot. A sportoló azzal védekezett, hogy betörőnek nézte kedvesét. Pistorius nagyon nehezen viselte a tárgyalást, többször is rosszul lett, a megítélésén azonban hatalmas csorba esett a tragédia miatt. A bíróság végül gondatlanságból elkövetett emberölésért bűnösnek találta és jelenleg is börtönbüntetését tölti. A rácsok mögött megpróbált végezni magával; de jelenleg azért küzd, hogy feltételesen szabadlábra helyezzék.

Pistorius és meggyilkolt barátnője Reeva Steenkamp Forrás: MTI, Northfoto

Michael Massee

Az egyik legismertebb forgatáson történt haláleset a népszerű kínai harcművész és színész, Bruce Lee fiához kötődik. Brandon Lee halálát egy rosszul előkészített kellékpisztoly okozta, akárcsak tavaly év végén Halyna Hutcinsszét. A kellékstáb tagjai nem vették észre, hogy egy korábbi jelenetből benne maradt a vaktöltény egy darabja a pisztoly csövében és amikor Michael Massee elsütötte a fegyvert, a hatástalanított tölténynek volt elég ereje ahhoz, hogy a kis darabot kitolja magát előtt. A csonk Brandon Lee hasába fúródott és a gerince mellett állt meg. Hat órán át műtötték, de az orvosoknak nem sikerült megmenteniük az életét.

Michael Massee Forrás: Flamex

Christian Brando

Az ikonikus filmszínész, Marlon Brando fia nem tehetsége miatt lett ismert. Christian 1990-ben rálőtt féltestvére, Cheyenne barátjára, aki belehalt a sérülésekbe. Az ifjabb Brando azzal védekezett a bíróságon, hogy csak rá akart ijeszteni testvére párjára, ugyanis fülébe jutott, hogy a férfi erőszakoskodik a nővel. Christiant végül tíz év börtönre ítélték, de csak ötöt kellett letöltenie. Szabadulása után is zűrös életet élt, drogfüggő volt, végül tüdőgyulladás okozta a halálát.

Marlon Brando fiával, Christian Brandoval az ítélet kihirdetése után Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.