Ennek a világsztárnak a dalait játszották a legtöbbet tavaly az Egyesült Királyságban

Forrás: Getty Images/Christopher Polk -
dal Egyesült Királyság népszerűség Bad habits Ed Sheeran
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ed Sheeran lett az Egyesült Királyság legtöbbet játszott zenésze a brit zenei licenszszervezet (PPL) adatai szerint.

Sheerané a 2021-ben legtöbbet játszott dal is, a Bad Habits.

A zenész öt év alatt negyedszer nyerte el az Egyesült Királyság legtöbbet játszott zenészének címét, melyet rádiós, televíziós, vendéglátóhelyi vagy bolti lejátszások alapján számítanak ki.

Utoljára 2017-ben volt Sheerané a legtöbbet játszott dal, a Shape of You, amellyel kapcsolatban az énekes-szerző nemrég nyert plágiumpert a brit legelsőbb bíróságon.

Ed Sheeran dalait játszották a legtöbbet tavaly az Egyesült Királyságban Forrás: Getty Images/Christopher Polk

Sheeran nem múló sikere "teljesítményének minőségét és a brit zene erejét bizonyítja olyan időkben, amikor a világ zenei piacán minden eddiginél erősebb a verseny" - idézte a PPL ügyvezetőjét, Peter Leathemet a BBC hírportálja.

Sheerant a legtöbbet játszott zenészek listáján sorrendben David Guetta, Dua Lipa, a Little Mix, a Coldplay, The Weeknd, Justin Bieber, Calvin Harris, Taylor Swift és Pink követi.

A szervezet éves jelentésével együtt tette közzé a sikerlistákat. A jelentés 252,8 millió font (117 milliárd forint) teljes bevételről számolt be, amely 147 ezer előadó és zeneijog-birtokos között oszlik meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.