A barátnőjétől kapott új vesét a 30. születésnapját ünneplő Selena Gomez

Selena Gomez színésznő veseátültetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy tragikus sorsú énekesnőről kapta a nevét, szüzességi gyűrűt hordott, kiborult a 100 millió Instagram-követőtől, és mostanában egy príma krimisorozatban láthatod. 30. születésnapját ünnepli Selena Gomez, az alábbi érdekességeket pedig talán te sem tudtad eddig róla.

Az édesanyja 16 éves volt, amikor megszülte.

1992. július 22-én a Texas állambeli Grand Prairie városában született, egy mexikói apa és egy olasz felmenőkkel is rendelkező anya gyermekeként. Az édesanyja mindössze 16 éves volt a születésekor, és Selena ötéves korában elváltak a szülei, így attól kezdve az édesanyja egyedül nevelte őt.

Selena Gomez édesanyjával Forrás: Northfoto

Egy tragikus sorsú énekesnőről kapta a nevét.


A Selena keresztnevet Selena Quintanilla texasi-mexikói énekesnő után kapta, aki tragikusan fiatalon hunyt el. Selena Quintanilla életéről mozifilm is készült Dalok szárnyán (Selena) címmel, amiben Jennifer Lopez játszotta a főszerepet.

Gyerekszínészként együtt kezdte egy másik világhírű énekesnővel.


A Barney és barátai című tévés gyerekműsorban kezdődött a karrierje, méghozzá annak a Demi Lovatónak az oldalán, aki később szintén világhírű énekes lett, és a mai napig Selena Gomez egyik legjobb barátnője.

Selena Gomez Forrás: Instagram

Szüzességi gyűrűt hordott.


13 éves korától egy szüzességi fogadalomra emlékeztető gyűrűt hordott True Love Waits (Az igaz szerelem megvár) felirattal, saját bevallása szerint nagyrészt katolikus apja hatására. A gyűrűt 18 évesen vette le, és rövidesen már Justin Bieber barátnőjeként láthatták őt a rajongók. Bieberrel éveken át a tartott a szakításokkal és összejövésekkel tarkított kapcsolatuk, rajta kívül Gomez a szintén zenész Nick Jonas és The Weeknd partnere is volt.

Élete első koncertélménye máig meghatározó számára.


Életében először koncerten egy Britney Spears-fellépésen volt, aki már akkoriban is a bálványának számított, azóta pedig pláne. A saját koncertjein is rendszeresen tiszteleg Britney előtt.

Kutyából sosem elég neki.


A kutyák a kedvenc állatai, és szabályosan gyűjti őket. A csúcson nem kevesebb, mint hat kutyát tartott otthon, Chipet, Willyt, Finát, Wallace-t, Chazt és Baylort.

Selena Gomez és Winnie Fotó / Instagram / selenagomez

A barátnőjétől kapott új vesét.


A lupus nevű autoimmun betegség megtámadta a szervezetét, ami miatt veseátültetésen is át kellett esnie. Új vesét az egyik barátnőjétől, Francia Raisa színésznőtől kapott. A műtét közben pedig elszakadt egy artériája, ami majdnem az elvérzését okozta.

A barátnőjétől kapott új vesét Forrás: Instagram/selenagomez

Neki lett először 100 millió Instagram-követője, de nem örült neki.


Sokszor kellett már szembenéznie az élete során szorongásos és pánikrohamokkal, depresszióval, és bipoláris zavarral is diagnosztizálták. Karrierszünetet is többször tartott, például, amikor a világon először ő érte el a 100 millió követőt az Instagramon, ettől pedig megijedt és kiborult. A közösségi médiával ellentmondásos a viszonya, törekszik rá, hogy minél kevésbé figyeljen rá, mert túlságosan hatnak rá a negatív és gyűlölködő kommentelők.

Neki lett először 100 millió Instagram-követője Instagram, Selena Gomez

Príma krimisorozatban láthatod éppen.


A zenei karrierje építgetése mellett az utóbbi időben leginkább a Gyilkos a házban (Only Murders in the Building) című sorozat révén keltett feltűnést, amiben Steve Martin és Martin Short játsszák a főszerepeket. Az egyszerre és izgalmas és humoros krimiszéria második évadja éppen ezekben a hetekben kerül a nézők elé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.