Roppant előkelő családból származik, a nővérét két szakmában is túlszárnyalta, dobolással relaxál, és magyarul is elolvashatod a regényét. 30. születésnapját ünnepli a szupermodellből lett filmcsillag, Cara Delevingne, az alábbi érdekességeket pedig talán te sem tudtad róla.

Most megtudhatod, hogy kell ejteni a nevét.

A roppant ritka és többszörös mássalhangzótorlódást tartalmazó vezetéknevének kiejtésével általában bajban vannak azok, akik először találkoznak vele, és még a médiában is többféle változat hallható időnként. A helyes verzió maga az érintett szerint nem más, mint a 'dela-vín'.

Roppant előkelő családból származik.
30 évvel ezelőtt Londonban egy ízig-vérig a felső tízezerbe tartozó családba született, a keresztanyja egyenesen a világsztár filmcsillag Joan Collins. A felmenői között számos híres közéleti személyiség, sajtómágnás, arisztokrata és államférfi található, többek között londoni polgármester és Írországért felelős államminiszter is.

Poppy, Charles, Cara, Pandora, és Chloe DelevingneForrás David M. Benett/Getty Images for Mulberry

Az anyja drogfüggősége őt is mélybe vitte.
Az előkelő család nem jelentett számára boldog gyerekkort is. Az anyja drogfüggőséggel küzdött, az iskolában pedig a diszpraxiája (mozgáskoordinációs zavar, amitől valaki sete-sutának tűnik) érezte magát folyton kívülállónak. 15 évesen olyan súlyos depressziós időszakot élt át, hogy szerinte nem élte volna túl, ha nem egyezik bele a gyógyszeres kezelésbe.

Túlszárnyalta a nővérét két fronton is.
Az akkor már modellkedő nővére, Poppy Delevingne hatására és segítségével került be a divatszakmába, de gyorsan híresebbé vált nála, és néhány éven belül már a legnagyobb márkák arca és a kifutók világsztárja lett belőle. A színészkedésbe viszont ő vágott bele hamarabb, és Poppy követte őt, de a nővére egyelőre csak kisebb szerepekig jutott.

Nemcsak viseli, de tervezi is a divatot.
Miután szupermodellként már híres lett, a kifutókon való mászkálást nem érezte túl nagy kihívásnak, pláne a kreatív énje számára. Ezért fordult inkább a színészkedés felé is, és ezért kezdett el tervezni is olyan nagy divatmárkák számára kollekciókat, mint a DKNY és a Mulberry.

Cara Delevingne a Fendi 2021. tavaszi-nyári kollekciójának bemutatójánForrás: AFP/Stephane De Sakutin

Nála is bepróbálkozott a szexuális zaklató filmproducer.
A #MeToo-botrányba belebukó filmproducer, Harvey Weinstein őt is zaklatni próbálta kéretlen szexuális közeledéssel, és egy hármasba is megpróbálta berángatni egy filmszerepért cserébe. Delevingne nemet mondott, és ugyan így is megkapta a szerepet, de utólag megbánta, hogy elvállalta azt, mivel olyan undorító élmény kapcsolódott hozzá.

Szokatlan módon relaxál.
Kiválóan játszik több hangszeren is, beleértve a saját száját is, ugyanis elsőrangúan beatboxol. Amikor pedig pihenésre és nyugalomra vágyik, akkor elkezd dobolni, és ettől teljesen ki tud kapcsolni.

A regényét is elolvashatod.
Magyarul is megjelent a Mirror, mirror című regénye, amit Rowan Coleman íróval közösen jegyez, és ami nagyrészben a saját tinédzserkori élményein alapul. A címbeli Mirror, mirror egy zenekar neve, amit a történet kamasz főszereplői együtt alapítanak.

Cara Delevingne Mirror, mirror című regényeForrás: Cara Delevingne/twitter

Nem számítanak neki a nemek.
Az elmúlt évek során meghatározta magát már biszexuálisként, pánszexuálisként és genderfluidként is. Saját bevallása szerint nem igazán számítanak neki a nemek, évekig élt párkapcsolatban St. Vincent amerikai zenésszel, a legutóbbi hosszabb távú romantikus partnere pedig Ashley Benson színésznő volt.

Príma krimisorozatban láthatod éppen.
Éppen ezekben a hetekben fut a Gyilkos a házban (Only Murders in the Building) című humorosan izgalmas krimisorozat második évadja, amiben Steve Martin, Martin Short és Selena Gomez mellett látható, sőt, az utóbbival szerelmi kalandokba is bonyolódik.