Magyar rendezővel is dolgozott Az éhezők viadala sztárja – 10 érdekesség a 30 éves Josh Hutchersonról

magazin Josh Hutcherson születésnap Az éhezők viadala
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
30. születésnapját ünnepli Az éhezők viadala-filmek Peetája, azaz Josh Hutcherson, mi pedig a jeles alkalomból egy nagy adag róla szóló érdekesség összegyűjtésével köszöntjük.

Nem sokat járt iskolába


Már gyerekként belevágott a színészi karrierbe, ezért aztán a szülei jobbnak látták, ha magántanuló lesz belőle. Az otthoni órákat nagyrészt az édesanyja tartotta neki, aki korábban egy légitársaságnál dolgozott, az utóbbi években pedig már a fia karrierjének menedzselésével foglalkozik.

A Vészhelyzetben kezdte


Már négyéves kora óta tudta, hogy színész akar lenni, és tudatosan készült a pályára. A szülei is támogatták ebben, és 9 éves korában Los Angelesbe költöztek vele a karrierje érdekében. Először tévésorozatokban kapott kisebb szerepeket, többek között a Vészhelyzet egyik epizódjában is.

Magyar rendezővel is dolgozott


A mozis karrierje olyan ifjúsági fantasyfilmek főszerepeivel indult be igazán a kétezres évek közepén, mint a Zathura – Az űrfogócska, és a Híd Terabithia földjére. Utóbbiban a hazánkból Amerikába kivándorolt rendező, Csupó Gábor irányítása alatt dolgozott.

Összehaverkodik a partnernőivel


A Híd Terabithia földjére főszereplőtársa, AnnaSophia Robb máig az egyik legközelebbi barátja, ahogyan Az éhezők viadalában partner Jennifer Lawrence is azzá vált. A Zathurában pedig Kristen Stewarttal játszott együtt, akitől a teknősét kapta születésnapjára.

Ájultra ütötték Az éhezők viadalában


Igazi világsztárrá Az éhezők viadala-filmek tették, amiknek a forgatásán imádta ugratni a szereplőtársait. Az egyik ilyen alkalom aztán rosszul sült el, mert játékból verekedni kezdtek Jennifer Lawrence-szel, aki véletlenül úgy fejbe ütötte, hogy eszméletét vesztette, és agyrázkódással kellett kezelni.

Ő az egyik legalacsonyabb hollywoodi férfisztár


A maga 165 centijével rendszeres szereplője a „legalacsonyabb hollywoodi színészek" típusú listáknak, és nem véletlen az sem, hogy felnőttként gyakrabban játssza a főszereplő barátját-segítőtársát, mint magát a hőst.

Kliprendezőként is aktív


Egy ideje már nemcsak a kamerák előtt, de mögöttük is tevékenykedik. Több, színészként is jegyzett filmjében belefolyt a produceri munkálatokba is, és a rendezésbe is belekóstolt néhány videoklip erejéig a Foster the People és a West Coast Massive együttesek számára.

Focizik és kutyázik a szabadidejében


Iskoláskorában rendszeresen játszott egy focicsapatban, és azóta is a sportág rajongója. Emellett szeret kosárlabdázni, hegyet mászni, de triatlonversenyen is indult már. Otthon a Diesel és Nixon nevű kutyái várják, nemrégiben pedig örökbe fogadott egy mozgássérült pitbull kölyköt is, akit Drivernek nevezett el.

Családi okokból is támogatja a melegjogokat


Két olyan nagybátyja is volt, aki melegként az AIDS-el kapcsolatos betegségekben hunyt el, és saját bevallása szerint ez is befolyásolta abban, hogy a melegközösség elkötelezett támogatója legyen, rendszeresen felszólalva és alapítványokat támogatva.

A barátnője tanította meg spanyolul


2013 óta él kapcsolatban Claudia Traisac spanyol színésznővel, ez az idő pedig arra is elég volt, hogy ne csak rendszeresen vendég legyen Spanyolországban, de a nyelvet is szinte tökéletesen elsajátítsa.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.