Lecserélték Király Viktort, már nem ő A Dal férfi műsorvezetője

Instagram -
műsorvezető A Dal 2023 Király Viktor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tíz versenydallal veszi kezdetét szombaton, március 11-én este A Dal 2023, a nézők 19 óra 35 perctől láthatják az első válogatót a Dunán - közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája.

A szombati élő műsorban aZorka előadásában a Tavasz, tél; az Escape My Shadowstól az Emlékezni Rád; a HolyChickstől a Víz alatt levegő; Kovács Árontól a Lennél; a Mirrortól a Hív még; az OliverFromEarth előadásában az Utoljára látni nehéz; Szebényi Dánieltől a Vigasztaló; Szirtes Dávidtól Az igazi történeted; a The Anahittól a Bírom Még és Varga Zsuzsa tolmácsolásában a Te beszéled a nyelvemet című szerzemény hangzik el.

A Dal 2023 mezőnyét ismét szakmai zsűri értékeli. Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere ötödik alkalommal keresi az év dalát. A műsor 2012-ben Wolf Katival a zsűriben indult, tavalyi visszatérése után ismét helyet foglal az ítészek között. Szintén harmadszor pontozza a versenydalokat a szájharmonikavirtuóz Ferenczi György, míg Egri Péter, a rockabilly zene magyar nagykövete másodszor csatlakozik az értékelőkhöz.

A dalok élő adásban mérettetnek meg, fordulóról fordulóra más hangszerelésben mutatkoznak be. Míg az elődöntőben akusztikus feldolgozásban, addig a döntőben már szimfonikus változatban, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében szólalnak meg.

Magyarország egyetlen dalválasztójában ezúttal Rókusfalvy Lili és Fodor Imre várja a nézőket szombat esténként. A Dal színpadán először keresik együtt a zsűrivel, valamint a közönséggel az év dalát. Rókusfalvy Lili idén harmadszor vezeti a showt, míg Fodor Imre első alkalommal lesz a Duna emblematikus műsorának házigazdája.

Tavaly még Király Viktor volt Rókusfalvy Lili műsorvezetőtársa Instagram


A győztesről idén is a közönség dönt. A négy válogatóból adásonként 5, összesen 20 dal jut tovább a két elődöntőbe: 4 produkció a zsűri pontjai alapján, az 5. a közönség szavazataival. Az elődöntőkből már csak 4-4 dal kerül a döntőbe és ezzel közelebb Az Év Dala 2023, valamint a Petőfi Zenei Díj Év dala 2023 címhez.

A győztes dal előadója - Az Év Dala 2023 cím és a Petőfi Zenei Díj Év dala 2023 elismerés mellett - tízmillió forintot nyer zenei produkciója fejlesztésére. A döntőbe jutott másik hét dal előadója szintén részesül zenei pályájára fordítható nyereményben.

A műsor közösségimédia-felületein - a Facebookon, az Instagramon, a hivatalos YouTube- és TikTok-csatornáján -, valamint adal.hu oldalon számos érdekességet találnak az érdeklődők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.