65 éves lett Andie MacDowell, akinek az első filmjében lecserélték a hangját

film Andie MacDowell hang születésnap
Alkoholista anya tette nehézzé az életét, modellként kezdte a karrierjét, vonzódik az ékszerkereskedőkhöz, és a lánya épp most hódítja meg Hollywoodot. 65. születésnapját ünnepli a csodás Andie MacDowell, az alábbi érdekességeket pedig talán te sem tudtad róla.

Alkoholista anya tette nehézzé az életét


Rosalie Anderson MacDowell néven született 1958. április 21-én, a dél-karolinai Gaffney városában. Az édesapja a faiparban dolgozott, az édesanyja zenetanárnőként; az utóbbi alkoholizmusa pedig rányomta a bélyegét a családi életükre. Andie MacDowell hatéves korában a szülei el is váltak, az édesanyja pedig később a függősége okozta egészségkárosodásba halt bele.

Modellként kezdte a karrierjét


Egy Los Angeles-i kirándulás alkalmával figyelt fel rá a Wilhelmina Models egyik ügynöke, és rövidesen már a fotómodellek világában találta magát. A szépségiparral való kapcsolata színésznőként sem szakadt meg: Immár1986 óta folyamatosan a L'Oréal márka arca.

Andie MacDowell modellként kezdte a karrierjét Forrás: Getty Images/Andrea Blanch

Eltanácsolták a színészi pályától


Az 1970-es évek végén két szemeszternyit járt egyetemre a Winthrop University hallgatójaként. A kimaradásához annak is köze volt, hogy a drámaórákon azt tanácsolták neki: inkább ne próbálkozzon a színészi pályával, mert nem elég tehetséges hozzá. Annál nagyobb elégtételt jelentett számára, hogy évtizedekkel később az egyetem kitüntetésben részesítette az életművéért.

Az első filmjében Glenn Close lett a hangja


Az első filmszerepet az 1984-es Tarzan, a majmok ura című filmben kapta, amit óriási lehetőségként élt meg. Azt pedig óriási megaláztatásként, hogy a jeleneteit utólag újraszinkronizálták Glenn Close-zal, mert túl erősnek találták a déli akcentusát. Az is megfordult a fejében, hogy feladja színészi álmait, de aztán inkább azt választotta, hogy képezi magát, és még keményebben próbálkozik.

Az első filmszerepet az 1984-es Tarzan, a majmok ura című filmben kapta Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Warner Bros / Edgar Rice Burroughs Inc / WEA Records/Warner Bros / Edgar Rice Burroug

Jóval 30 felett futott be


A tarzanos incidens miatt évekig alig kapott szerepeket, és csak a kilencvenes évek közepén lett belőle sztár. Akkor viszont egycsapásra: az Idétlen időkig és a Négy esküvő, egy temetés alig egy éven belül jött ki, és nemcsak filmcsillaggá, de szépségideállá is tette a színésznőt.

Saját magát taszította le a csúcsról


Ő lett az első olyan színésznő az amerikai mozitörténelemben, akinek egy filmjét a bevételi lista éléről egy olyan film szorította le, amiben szintén ő a főszereplő. Ez 1994 tavaszán történt, a két film pedig a Négy esküvő és egy temetés, valamint a Rosszlányok volt.

Rossz lányok Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Twentieth Century Fox Film Corporation / The Ruddy Morgan Organization/Twentieth Century Fox Film Corpo

Kedveli az ékszerkereskedőket


Kétszer ment férjhez. Első alkalommal még a modellkarrierje idején megismert, szintén modell Paul Qualley felesége lett, a házasságuk 1986 és 2000 között tartott. Majd 2001 és 2004 között a gyerekkori barátja, az ékszerkereskedő Rhett Hartzog felesége lett. 2006-ban pedig a szintén ékszerkereskedő Kevin Geagan jegyezte el, és azóta is együtt vannak: házasságról nem érkezett hír.

A lány épp most hódítja meg Hollywoodot


Az első házasságából három gyermeke született, akik közül Margaret Qualley-t sokan Hollywood következő nagy csillagának tartják az olyan filmjei révén, mint a Volt egyszer egy... Hollywood, vagy az Egy évem Salingerrel. De a mamával is szerepelt már együtt, az Egy szobalány vallomása című sorozatban.

Új sorozatban látható idén


Legutóbb az Álom két keréken című Netflix-filmben láthatták őt a nézők, az idei évben pedig a The Way Home című családi Hallmark-sorozat egyik főszerepét alakítja. De mozifilmekből is bemutatásra vár három olyan alkotás is, amikben mellékszerepben felbukkan majd, ráadásul a legkülönfélébb műfajokban: akad köztük tinifilm, családi dráma és akcióthriller is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.