55 éves lett Kylie Minogue, aki nők ezreinek életét mentette meg a kitárulkozásával

Kylie Minogue magazin énekesnő
A neve bumerángot jelent, autószerelő szereppel futott be, véletlenül lett belőle énekesnő, és ő az egyik legkisebb világsztár. Ezekről, és sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben az 55. születésnapját ünneplő ausztrál popkirálynő, Kylie Minogue kapcsán.

A neve bumerángot jelent
1968. május 28-án Melbourne-ben született. A szülei egy évtizeddel korábban vándoroltak ki Nagy-Britanniából Ausztráliába, főként angol és walesi ősökkel rendelkezik. A keresztneve az ausztrál őslakos nyungar nyelv 'bumeráng' szavából származik.

A húga is sztár lett
Ő a legidősebb a három Minogue-testvér között, és az öccse, valamint a húga is a szórakoztatóiparban futott be karriert. Brendan Minogue tévéoperatőrként tevékenykedik, Danii Minogue pedig énekesnő és televíziós személyiség lett.

Kylie és Danii Minogue Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Gero Breloer

Autószerelő szereppel futott be
Mint annyi ausztrál hírességnek, neki is a világ egyik leghosszabban futó szappanoperája, a Szomszédok (Neighbours) jelentette az ugródeszkát. 17 évesen kezdett szerepelni a sorozatban, és egy rendkívül fiús, autószerelővé váló diáklányt alakított.

Véletlenül lett belőle énekesnő
Színésznői karriert tervezett, de aztán egy jótékonysági rendezvényen fellépve elénekelte a Loco-Motion című 1962-es Little Eva-dalt, ezt pedig meghallotta egy lemeztársaság menedzsere, és meglátta benne a lehetőséget. Leszerződtették Minogue-ot, elkészítették a saját verzióját a dalból a bemutatkozó lemezére, és az egész világon berobbant a slágerlisták élére.

Ő az egyik legkisebb világsztár
Mindössze 152 centiméter magas, amit gyakran magassarkú cipőkkel ellensúlyoz, a koncertjei koreográfiáiban pedig külön figyelnek arra, hogy a körülötte lévő táncosok ne hangsúlyozzák ki az „alacsonyságát".

20 ezer rajongó várta az első filmpremierjén
Az első mozifilmes szerepét A szerelem menekültjei című 1989-es romantikus drámában játszotta. Ekkor énekesként már világsztárnak számított, és a film londoni díszbemutatójának helyszíne előtt 20 ezer rajongó várakozott, hogy találkozhasson vele. Minogue azóta is rendszeresen (ha nem is túl gyakran) szerepel filmekben, így felbukkant többek között a Streetfighter – Harc a végsőkig, a Moulin Rouge!, a Holy Motors és a Törésvonal című produkciókban is.

Az első mozifilmes szerepét A szerelem menekültjei című 1989-es romantikus drámában játszotta Forrás: IMDb

Nem akármilyen rekordokat tart
Ő az első és egyetlen olyan női előadó, aki négy egymást követő évtizedben is képes volt a brit toplista élére jutó albummal előrukkolni. Ő minden idők legsikeresebb ausztrál női előadója az eladott lemezeket, és az egyetlen koncertre eladott jegyeket illetően is. A Can't Get You Out os My Head című dala 40 különböző országban állt a toplisták élén.

Sosem ment férjhez
Nem született gyereke és sosem házasodott meg, noha 2016 és 2017 között jegyben járt az angol színész Joshua Sasse-val. Híres szerelmi kapcsolat fűzte még a Szomszédok idején a szereplőtárs, szintén ausztrál szupersztár Jason Donovanhoz. Párkapcsolatban élt az ausztárl énekes Michael Hutchence, a francia színész Olivier Martinez oldalán, legutóbb pedig a brit kreatív igazgató Paul Solomons volt a párja, egészen az idei év elejéig.

A „Kylie-hatás" nők ezreinek életét mentette meg
2005-ben mellrákkal diagnosztizálták, ezt pedig rögtön felvállalta a nyilvánosság előtt is, így az egész világon sokkoló hírként futott végig. Szerencsére a sikeres kezeléseknek hála teljesen tünetmentes már jó ideje, és a betegsége pozitív hatással is járt: Ausztráliában utána 40%-al több nő ment el rákszűrésre, ez pedig minden bizonnyal több ezer életet mentett meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.