Udvaros Dorottya Nemzet Színésze Nemzeti Színház
Udvaros Dorottya kapta a Nemzet Színésze elismerést azzal, hogy a cím jelenlegi tizenegy birtokosa őt választotta a 2023. május 8-án elhunyt Máthé Erzsi helyére. Az új tagot június 26-án választották meg, akit a Nemzeti Színház vezérigazgatója, Vidnyánszky Attila értesített a döntésről.

A magyar színművészet, a nemzeti színjátszás fejlesztése, népszerűsítése, a nemzeti irodalom tolmácsolása és a magyar nyelv ápolása terén nyújtott kimagasló tevékenységért kaphatja meg a Nemzet Színésze címet az a művész, akit a cím viselői maguk közé választanak. A címet egyszerre legfeljebb tizenketten viselhetik, és ha közülük valaki elhalálozik, a cím többi birtokosa dönti el, ki kerülhet a megüresedett helyre - írja közleményében a Nemzeti Színház. A testületnek az elmúlt időszakban sajnálatos módon évente volt feladata.

Udvaros Dorottya lett a Nemzet Színésze Forrás: Nemzeti Színház

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.