Afganisztán katonai akció tálib brit királyi család katona Harry herceg összecsapás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bennfentes katonai források szerint Harry herceg helikopterrel támadta meg egy tálib parancsnok bázisát, aki a rajtaütésben életét vesztette.

Az afganisztáni hadszíntéren szolgáló Harry herceg szárazföldi egységeket támogató helikopteres rajtaütésben megölt egy tálib parancsnokot - írja a Sun, a legnagyobb példányszámú brit napilap, bennfentes katonai forrásokra hivatkozva.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A szárazföldi egység egy tálib parancsnokot keresett, és amikor a nyomára bukkant, segítséget kért a brit hadsereg helikopteres egységeitől. A bevetésre a lapnak beszámoló katonai források szerint Harry herceget vezényelték, és az általa irányított Apache helikopter Hellfire rakétákkal, valamint fedélzeti géppuskákkal semmisítette meg a keresett tálib parancsnok harcálláspontját.

Harry szeptember óta teljesít afganisztáni szolgálatot. Bázisa a brit expedíciós kontingens Camp Bastion nevű helyi központi támaszpontja, ahol egy hajókonténerből átalakított kétszemélyes lakókörlet a szállása. A 28 éves herceg 2008-2009-ben már megjárta az afganisztáni tűzvonalat. A fronton töltött tíz hét során részt vett gyalogsági hadműveletekben és járőrözéseken, emellett előretolt hadszíntéri légi irányítóként légi csapásokat vezényelt tálib állások ellen.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.