Meseszép tavak a szomszédban, amik különleges fürdőélményt nyújtanak

Forrás: Wikipedia -
pihenés Románia Tirol tavak utazás Ausztria nyaralás Alpok Kitzbühel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a tengerparti ejtőzésnek is megvan a maga szépsége, a tavaknál töltött vakáció ugyanazt az idillikus élményt nyújtja - ám nyüzsgő tömeg, elviselhetetlenül forró homok és a turistákat folyton zaklató parti árusok nélkül. A Life.hu most olyan nyaralóhelyekre csábít el, amik kristálytiszta vizet, látványos környezetet és megannyi izgalmas kalandot ígérnek.

Lebegj a vízen!

Végtelen érintetlen táj, középkori városok, barátságos vendégszerető lakosok – Románia minden évszakban tartogat valami meglepetést, ám nyáron különösen gyönyörű a természet, ami az aktív pihenés gazdag kínálatát tárja eléd. Az egyik legkedveltebb turisztikai célpont a Görgényi-havasok nyugati lábánál fekvő Szováta. A hihetetlenül szép és nemzetközileg ismert fürdőhely a nyugalom oázisa, ahol élvezheted a zöldellő erdők, a kristálytiszta tavak szépségét és a friss hegyi levegőt.

Forrás: www.medveto.ro

A szovátai Medve-tó heliotermikus (a napsugarak által felmelegített) tulajdonsága miatt egyedülálló Európában, iszapja és magas sótartalmú vize kiválóan alkalmas számos betegség gyógyítására és természetesen relaxálásra. A környék olyan fantasztikus látnivalókat rejt, mint a parajdi sóbánya, a népművészetéről híres Korond és a középkori hangulatú Segesvár.

A Life.hu tippje:

Ha a kiruccanásod alkalmával békés természeti környezetben lévő szállást keresel, a parkosított és modern kempingben minden szükséges dolgot megtalálsz, ami a pihenéshez szükséges.

Autentikus élmények Tirol szívében

Mi lenne kellemesebb nyári kikapcsolódás, mint festői tájakon túrázni, golfozni, bringázni és lubickolni egy csillogó hegyi tóban? A Kitzbüheli Alpok és a Wilder Kaiser-hegy között megbúvó alpesi falu, Going különösen vonzó az aktív nyaralóknak és a természet szerelmeseinek. Tirol legszebb természetes tavának (1 hektár nagyságú, maximális mélysége 3,6 méter) hőmérséklete nyáron eléri a 24 Celsius-fokot, és mellé az 50 000 négyzetméteres füves terület kellemes pihenőhelyet, a fehér homok pedig Nyugat-Ausztria legnagyobb strandröplabda-pályáját kínálja.

Forrás: Thinkstock

A környék természeti szépségei közé tartozik az extrém hegymászók Mekkájaként ismert Schleier-vízesés, a káprázatos hegyi panorámával büszkélkedő Hintersteiner-tó és ha különleges kalandra vágysz, egy láptúrára is benevezhetsz a Kaiser-hegység déli lejtőin.

A Life.hu tippje:

Augusztus 22-én este a falu központjában régi mesterségek kelnek életre, ahol bepillantást nyerhetsz a kenyér- és fánksütés, a kosárfonás, a szövés és a faragás különleges világba.

Fedezd fel Kelet-Szlovákia gyöngyszemét!

Szlovákia nem csupán monumentális hegyeivel és természetes tavaival, hanem történelmi városaival, inspiráló művészeti életével és sokszínű konyhakultúrájával is nagy vonzerőt gyakorol a külföldről ideérkezőkre. Ha szeretnél eltölteni egy kellemes nyaralást a pároddal, és ehhez olyan helyet keresel, ahol gondtalanul élvezheted a tájat, emellett hódolhatsz a fürdőszenvedélyednek, a Szlovák Paradicsom tökéletes választásnak tűnik.

Forrás: slovakia.com

A nemzeti parkká nyilvánított terület megannyi szépsége közül az egyik leginkább kiemelkedő az Imrikfalvi-víztározó (szlovákul Palcmanská Maša) és környéke, ami rendkívül népszerű üdülőhely. A Gölnic folyó duzzasztásával kialakított 85 hektáros tó tökéletes egy nyári csobbanásra, a romantikus természeti környezete pedig a kirándulók számára is valódi paradicsomot jelent.

A Life.hu tippje:

Ha aktív élményekre vágysz, ellátogathatsz a ménhárdi termálfürdőbe, a poprádi Aquacitybe, vagy végigtekerhetsz a 70 km hosszú gölnici kerékpárúton, ami a Hernád völgyében fekvő Margitfalvához vezet.

Két lélegzetelállító tó egy nap alatt

A fővárostól, Ljubljanától a bájos Piranig Szlovénia egy csiszolatlan gyémánt, ami impozáns kastélyaival, napsütötte szőlőültetvényeivel, méltóságteljes hegyeivel és mediterrán tengerpartjával csábítja a nyaralni vágyókat. A Júliai-Alpok csúcsai között megbúvó Bledi-tó az ország legnépszerűbb nyaralóhelye, ám az innen kb. félórás autóútra található Bohinji-tó nagyobb és békésebb, és fantasztikus élmény keresztülhajtani az alpesi réteken.

Forrás: Wikipedia

A hegyekkel és erdőkkel körbevett, zöldes árnyalatú víz csodálatos látványt nyújt, és a nyári hónapokban elég meleg az úszáshoz. A kellemes klímájú üdülőhely remek kiindulópont a 2864 méter magas Triglav megmászásához és a Mostnica-szurdokvölgyben tett túrázáshoz, míg a két tó között folyó Sava Bohinjka raftingolásra, kajakozásra is lehetőséget nyújt.

Forrás: Wikipedia

A Life.hu tippje:

10 km-re Bledtől található az ország legjobb állapotban fennmaradt középkori városa. Radovljica egy igazi szabadtéri múzeum, gyönyörű épületekkel, szűk utcákkal és galériákkal, a séta fénypontja pedig egy finom sütemény lehet a Linhart téren.

A Life.hu tippje:

Szlovénia az álmok országa, és közelebbről is szemügyre kell venned, mert meg fogja változtatni az életedet!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.