Nyári élménykavalkád Görögországban – 4 bűbájos sziget családi vakációhoz

Forrás: Thinkstock -
Vakáció Görögország nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Napsütötte homokos strandok, vízi élményparkok, ínycsiklandó mediterrán ételek, ám mindenekelőtt kényelem és meleg vendégszeretet – ezekért fogja imádni az egész család Görögországot! A festői szépségű szigetek közül próbáltunk meg kiválasztani négy olyat, ami valamennyi korosztály igényeit kielégíti, így egyetlen apró részlet sem hiányozhat a tökéletes nyaraláshoz.
Forrás: Thinkstock

Ahol a természetet teljes pompájában van jelen: Szkiathosz

Egy békés szigetet keresel, ahol az egész család felhőtlenül élvezheti a vakációt? Szkiathosz a tökéletes úti cél! Az Égei-tengeren fekvő Szporádok szigetcsoport legnyugatibb tagja több tucat aranyhomokos strandjának köszönhetően leginkább a romantikára vágyókat és a gyermekkel érkezőket vonzza. Kis mérete ellenére (mindössze 12 km hosszú) Szkiathosz óriási élményt tartogat az idelátogató családoknak. A környező lakatlan szigetecskéket remek szabadidős program hajóval felfedezni, és a vadregényes tájat bringával bejárni egészen különleges élmény. A Koukounariesben található lovasiskolában az apróságok közelebbről is megismerkedhetnek ezekkel a gyönyörű állatokkal, a sziget hangulatos fővárosától 3 km-re lévő Megali Ammos sekély vizű strandja pedig a legkisebbek számára is ideális lehet.

Szkiathosz Forrás: Thinkstock

Élményáradat az „illatos szigeten"

Az izgága tinédzserek pörgős, adrenalin-üzemű kalandokra vágynak (és természetesen esti kimenőre), a szülők pedig szeretnének egy stresszmentes vakációt, ahol a programszervezés gondját leveszik a vállukról. A Jón-tenger legdélebben fekvő szigete lenyűgöző strandoknak, buja zöld erdőknek, álmos szőlő- és olajfaligeteknek, valamint hangulatos falvaknak ad otthont, így a gyermekes családok számára tökéletes úti célt jelent. Zákinthosz, vagy ahogyan a helyiek nevezik, Zante mindenki számára tartogat meglepetést. Laganas és Tsilivi a nyüzsgő éjszakai élet központjai, Vassilikos a tengerimádók paradicsoma, Kalamaki és Alykanas békés üdülőfalvai pedig főként azoknál jöhetnek számításba, akik a csendesebb nyaralást kedvelik.

Zákinthosz Forrás: Thinkstock

A Life.hu extra tippje

A fővárostól csupán 4 km-re lévő Argassi az a fajta nyaralóhely, ahol bármit megtalálni, amire egy családnak szüksége lehet a nyaralás alatt. A tengerpart kellemes éttermekkel és szállodákkal tarkított, és a lurkók egész nap lubickolhatnak a sekély, meleg vízben. Görögország-Zakantha Beach Hotel legjobb ára 156 900 forint/fő/7 éjtől

Kozmopolita, mégis sajátosan görög

Párosz, a Kükládok szívében fekvő sziget mindenből egy kicsi. Szűk utcácskák és sikátorok a fővárosban, Parikiában. Fehérre meszelt házak Naoussában és látványos, napsütötte strandok a partvonal mentén. Lenyűgöző szépségű falvak és lélegzetelállító tájak, amik varázslatos hangulatot árasztanak. Párosz nagyszerű választás családi nyaraláshoz, hisz a fürdőzés és a kirándulás mellett megannyi szabadidős tevékenység várja a gyerkőcöket. Az Aqua Paros Vízipark végtelen órányi szórakozást garantál, akárcsak a Kokou Lovasközpont, ahol reggeli és délutáni lovaglásra egyaránt lehetőség nyílik. A szigettől délnyugatra, kb. 1 km-re található Antipárosz, és homokos strandjai, valamint híres barlangja miatt megéri ide hajóval átjönni.

Párosz Forrás: Thinkstock

Szórakozás, pihenés, kaland: Halkidikí-félsziget

Idilli strandok vízhez kapcsolódó programokkal. Családbarát szállodák játszóterekkel, baba- és gyermekmedencékkel. Tengerparti üdülőhelyek minden igényt kielégítő éttermekkel és lenyűgöző régészeti lelőhelyek, ahol a család minden tagja csiszolhatja történelemtudását. A három nyúlványból - Kassandra, Sithonia , Athosz - álló Halkidikí-félsziget Észak-Görögország egyik legcsodálatosabb területe, ami buja természeti környezete és fokozatosan mélyülő, homokos strandjai révén a gyermekekkel érkezők igazi paradicsoma. A kis felfedezőket garantáltan elvarázsolják az ősi városok romjai és a híres ókori filozófusról, Arisztotelészről elnevezett park, ami kiválóan egyesíti a szórakozást az oktatással.

Halkidikí-félsziget Forrás: Thinkstock

A Life.hu extra tippje

Varázslatos történelmi helyszínek, izgalmas szabadtéri tevékenységek és kellemes, családias hangulatú szálláshelyek. A legnagyobb és legváltozatosabb görög sziget, Kréta minden korosztály számára tartalmas kikapcsolódást nyújt, és júniustól szeptemberig a strandolásé a főszerep! Kréta-Dimitra Hotel legjobb ára 40 356 forint/fő/7 éjtől

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.