Özönlenek a turisták Csernobilba az HBO sorozatának hatására

sorozat utazás HBO turizmus Csernobil
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas siker az HBO sorozata, amely a csernobili atomkatasztrófát dolgozza fel. A minisorozat a történtek 33. évfordulója alkalmából készült. A hírek szerint a turisták özönlenek, hogy megnézzék, hol történt a tragédia. 

Májusban 30 százalékkal nőtt a Csernobil térségébe utazó turisták száma az előző évekhez képest – derül ki a Reuters cikkéből. Az HBO minisorozata, amely a csernobili atomkatasztrófa 33. évfordulójára készült el, hatalmas siker világszerte.

Csernobil elnéptelenedett környéke az atomkatasztrófa után Forrás: RIA NOVOSTI/KOSZTYIN IGOR

A vállalkozó szelleműek pedig azt is szeretnék megnézni, milyen valójában a szellemváros, ahol főként azok éltek, akik az erőműben dolgoztak. A cikk szerint júniusra és júliusra még több foglalás érkezett, az előző évekhez képest 40 százalékos emelkedést tapasztalnak. Egy angol nyelvű vezetett túra körülbelül 100 dollárba kerül a helyszínen.

Mire figyeljünk oda a különböző útviszonyokat illetően?http://www.life.hu/lifeutazas/20190601-mire-figyeljunk-oda-a-kulonbozo-utviszonyokat-illetoen.htmlA vezetés összetett, nagy koncentrációt igénylő feladat, ezért a saját és mások biztonsága érdekében különösen fontos, hogy mindig figyeljünk oda a körülményekre, például az útviszonyokra. Sok tényező nehezítheti a közlekedést, kezdve az időjárástól az utak állapotáig. Szakértőnk elárulta, mire kell odafigyelnünk, hogy sima utunk legyen. UtazásOrigoEnnyibe kerülnek a belépőjegyek idén a balatoni strandokonhttp://www.life.hu/lifeutazas/20190604-ennyibe-kerulnek-a-belepojegyek-iden-a-balatoni-strandokon.htmlMegérkeztek a balatoni strandok 2019-es árai. Utazás--Halakkal kávézhatsz ebben a vietnami kávézóbanhttp://www.life.hu/lifeutazas/20190603-halakkal-kavezhatsz-ebben-a-vietnami-kavezoban.htmlEgyetlen olyan kávézó van a világon, ahol halakkal együtt üldögélhetsz. A Ho Si Minh-városban található Amix Coffee-ban ugyanis mezítláb, majdnem térdig érő vízben kell lenned. Utazás--Beverly Hills, Las Vegas: az USA legnépszerűbb helyein forgatott a Life.huhttp://www.life.hu/lifeutazas/20190603-beverly-hills-las-vegas-az-usa-legnepszerubb-helyein-forgatott-a-lifehu.htmlA Life.hu stábja néhány hete az Amerikai Egyesült Államokban forgatott. Az utazás első állomásaként Hollywoodot mutatjuk meg, megnéztük az Oscar-gálának helyt adó plázát, a hírességek sétányát, a sztárok házait, majd Beverly Hillst is. Ezután autóba ültünk, és elutaztunk Las Vegasba, ahol még egy helikopterre is felszálltunk, megnéztük a világ leghíresebb gátját és a Grand Canyon bevezető szakaszát, majd visszatérve az Angyalok Városába, ellátogattunk a leghíresebb temetőbe, a Universal filmstúdióba, a Nickelodeon díjátadójára, és természetesen a Baywatch helyszíneként szolgáló Santa Monica beachre. Íme a nyugati part legnépszerűbb területei néhány percben, ahogyan mi láttuk. Utazás--Ezt ne kérdezd meg soha a légiutas-kísérőktőlhttp://www.life.hu/lifeutazas/20190528-ezt-ne-kerdezd-meg-soha-a-legiutas-kiseroktol.htmlA légiutas-kísérők nem minden kérdést fogadnak szívesen: ezt az egyet kifejezetten nem. UtazásOrigoKitört az Etna, Európa legnagyobb vulkánja – Fotóhttp://www.life.hu/lifeutazas/20190531-kitort-az-etna-europa-legnagyobb-vulkanja-foto.htmlKitört az Etna, Európa legnagyobb és legaktívabb vulkánja, Catania város közelében. Utazás--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.