földkörüli utazás kerékpár Himalája túrázás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Április 20-a óta nem látták, helikopterrel keresik az eltűnt Princzkel Tamást, aki több mint egy éve indult kerékpárral világ körüli útra - írja a 4bakancs. 

A Himalájába három hete érkezett, az Everest alaptáborba szeretett volna eljutni. A szállásán április 20-a óta nem látták, felszerelése, trekking engedélye, útlevele, pénze a szobájában maradt. A helyiek nagy erőkkel keresik, de még nem akadtak a nyomára.

Forrás: AFP/Prakash Mathema

Princzkel Dániel, az eltűnt túrázó testvére a 4bakancs.hegymászó portálnak elmondta, hogy testvére több mint egy éve indult egyedül kerékpárral világ körüli útra, több mint 15.000 kilométert tett már meg. Szüleivel két hete ő maga is meglátogatta és közösen tettek kisebb túrákat a Himalája lábánál.

Jelenleg már több magyar hegymászó is bekapcsolódott a kutatásba, de eddig még nem találták meg az eltűnt felvidéki magyar utazót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.