animációs film megható fogyatékosság könny nyitottság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pedro Solis vitte el idén a Goya-díjat animációs kisfilmjével, amely egy pöttöm, ám annál nagyobb szívű kislányról és egy fogyatékos kisfiúról szól. Bárcsak minél többen látnák ezt a videót!

A spanyol rendező „Cuerdas" vagyis Kötelek című kisfilmje egy nagyon aktuális témát, a fogyatékkal élő gyerekek integrálását fejtegeti. A problémát nem a technikai oldaláról közelíti meg, hanem egy nagyon filozofikus alapgondolaton keresztül mutatja be: mindenki megérdemli a szeretetet és törődést. A történet főszereplője Maria, aki legjobb barátjának fogadja az osztályba érkező új kisfiút. A fiúnak tolószékben kell élnie az életét, de ez cseppet sem zavarja a kislányt. Minden szünetben lelkesen játszik vele, és kreativitásának köszönhetően még az ugrókötelezés sem jelent számukra akadályt.

Miután bekészítettél magad mellé egy jó nagy adag papírzsepit, a kisfilmet alább nézheted meg magyar nyelvű felirattal:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.