Kis híján összeütközött két gép Barcelonában

Forrás: AFP/Andy Jacobsohn -
ütközés Boeing repülőgép baleset Barcelona
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Átstartolásra, vagyis a landolás megszakítására és újbóli emelkedésre kényszerített egy Boeing 767-300-ast egy, a leszállópályán épp keresztülguruló Airbus A340-es Barcelonában a hétvégén.

A szombati esetről a légi irányítók azt nyilatkozták, hogy mindkét gép pontosan ott volt, ahol lennie kellett, és bőven elég hely volt mindkettőnek, nem volt igazi veszély. Ennek némileg ellentmond az a tény, hogy a Moszkvából érkező gép orosz pilótája azért csak megszakította a leszállást, hogy teljes gázzal újra emelkedni kezdjen. Az esetet a spanyol légügyi hatóság vizsgálja.

Illusztráció Forrás: AFP/Andy Jacobsohn

A videó állítólag amúgy kicsit csalóka, a felvételhez használt teleobjektív jóval közelebb mutatja egymáshoz a két gépet, de nézd meg te is:

Rendhagyó kisfilm készült nemzeti parkjainkrólhttp://www.life.hu/news/20140703-kisfilmen-a-nemzeti-parkok-az-aggteleki-a-balaton-felvideki-a-bukki-a-duna-drava-a-duna-ipoly-a.htmlA két és fél perces filmben csodálatos felvételeken mutatkoznak be természetvédelmi területeink.NewsFotó: Tuba Zoltán - OrigoRobottal stimulálják Schumacher izmait és keringéséthttp://www.life.hu/news/20140701-schumacher-izmait-es-verkeringeset-a-lausanne-i-klinikan-erigo-robottal-stimulaljak.htmlMég a dolgozók mobiltelefonját is elveszik munkakezdés előtt abban a lausanne-i kórházban, ahol Michael Schumacher lábadozik - írja a Paris Match francia lap nyomán a hvg.hu.News--Tőzsdére viszi cégét Schobert Norbihttp://www.life.hu/news/20140630-schobert-norbi-tavaly-alapitott-cege-a-norbi-update-lowcarb-a-tozsdere-megy.htmlNyilvános részvénytársasággá alakult és a tőzsdére megy Schobert Norbi: tavaly alapított cége, a Norbi Update Lowcarb.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.