Őrizetbe vettek egy férfit, aki órákon keresztül járkált a brit parlament tetején

Forrás: Thinkstock -
Anglia parlament őrizetbe vétel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elfogott a brit rendőrség egy férfit, aki vasárnapra virradó éjszaka órákon keresztül járkált a brit parlament épületeinek tetején.

Legutóbb az kavart nagy port Angliában, amikor videóra vették, hogy egy meztelen férfimászott ki a Buckingham-palota ablakán. Most egy fiatal férfi felmászott a londoni Westminster-palota tetejére, s ezután tűzoltókat, rendőröket és közvetítőket rendeltek a helyszínre. A Scotland Yard szóvivője elmondta, hogy órákig tárgyaltak a 23 éves férfival, mielőtt vasárnap hajnalban lemászott, és birtokháborítás, valamint károkozás vádjával őrizetbe vették.

Forrás: Thinkstock

Egyelőre azt sem tudni, a férfinak hogyan sikerült feljutnia a szigorúan őrzött épületek tetejére. A Westminster-palota teteje korábban többször is tiltakozó megmozdulások helyszínévé vált: 2008-ban a London-Heathrow repülőtér harmadik kifutópályájának megépítése ellen tiltakoztak, következő évben pedig a Greenpeace aktivistái demonstráltak hasonlóképpen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.