Magyarországon rendezik a világ legrangosabb szakácsversenyét

Forrás: Fűtő Beáta -
séf Bocuse d Or-szakácsverseny Magyarország döntő gasztronómia Budapest szakácsverseny
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megkezdődött a visszaszámlálás: 2016 májusában Magyarország ad otthon a Bocuse D'Ornak, amely 1987 óta a legrangosabb szakácsversenynek számít.

Kiváló bemutatkozási lehetőség a magyar gasztronómia számára a világ legrangosabb szakácsversenye, a 2017-es Bocuse d'Or európai döntője, amelyet Budapesten rendeznek meg 2016. május 10-11-én, húsz ország egy-egy séfjének részvételével – mondták el a szervezők a Bocuse d'Or hétfői sajtótájékoztatóján.

A magyar csapat eledelét bírálja a zsűri a 2015-ös Bocuse D'Or versenyén Forrás: Fűtő Beáta

A mezőny a nemzeti selejtezők után a kontinentális döntők legjobbjaiból áll össze – írja az MTI. Florent Suplisson, a Bocuse d'Ort szervező GL Events munkatársa szerint Európából az eddigi 12 helyett jövőre 11 séf jut tovább a 2017-es világversenyre.

Magyarország először 2013-ban vett részt a Bocuse d'Or világdöntőjében: akkor Széll Tamás a 10., Molnár Gábor pedig idén a 13. helyen végzett. Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke hangsúlyozta, az európai döntő most kiváló lehetőséget nyújt az előrelépésre, miközben Magyarország felhívhatja a figyelmet gasztronómiájára, minőségi termékeire és kulináris örökségére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.