5 dolog, amit minden Trónok harca rajongónak tudnia kell, mielőtt elkezdődik a legújabb évad

sorozat történet évad Trónok harca premier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még néhány nap, és folytatódik az HBO sikersorozatának sokak által (a Life.hu által is!) már annyira várt legújabb évada. Addig is érdemes felfrissíteni az emlékeinket azzal kapcsolatban, hogyan is maradtak abba a fordulatokkal teli eseményszálak Westeroson. Vigyázat, spoilerveszély következhet!

1. Tyrion megölte Tywint

Miután bátyja, Jaime kiszabadította őt cellájából, Tyrion apja, Tywin Lannister szobája felé veszi az irányt, ahol miután ott találja egykori szeretőjét, Shae-t megfojtja, majd az árnyékszéken ülő apjával is végez. Ezután Varys segítségével egy hajón, egy ládába rejtőzve megszökik Királyvárból a Keskeny-tengeren át.

2. Előjön Sansa sötét oldala

Sansa már nem az a félénk kislány, akit a kezdetekkor megismertünk. A negyedik évad végén egyértelművé vált, hogy a legidősebb Stark-lányból felnőtt nő lett: sötétebb hajjal, nőiesebb öltözékkel és magabiztos mosollyal búcsúzott az utolsó évadban.

Forrás: Facebook/Game of Thrones

3. Arya magára hagyja a haldokló Vérebet

A sorozat egyik legemlékezetesebb összecsapása volt Brienne és a Véreb viadala. A harc végén a Véreb leesik egy szikláról, ám hiába könyörög Aryának, hogy végezzen vele, a legifjabb Stark-lány nem adja meg neki ezt a kegyelmet. A sorozat készítői nyitva hagyták a kérdést: vajon Sandor Clegane meghal, vagy visszatér?

4. Daenerys száműzi Jorah Mormont

Miután fény derül arra, hogy Mormon valójában Robert Baratheon egyik kéme, a Sárkányok Anyja száműzi őt Meerenből.

Forrás: Facebook/Game of Thrones

5. Joffrey meghalt, Tommen a király

Az egész világ egy emberként bokszolt a levegőbe örömében, amikor Joffrey és Margaery esküvőjén megmérgezik a királyt. Emiatt került börtönbe Tyrion (sorsa az első pontban) és emiatt menekítteti ki még időben Sansa Starkot, Joffrey király korábbi jegyesét Kisujj, aki később elárulja a lánynak: ő felelős Joffrey haláláért.

Királynők, árvák, kurtizánok és amazonok

Westeroson a női sors a legkevésbé sem nevezhető leányálomnak. A Life.hu ITT mutatta meg korábban, milyen karakterek képviselik a szebbik nemet a Trónok harca sikersorozatában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.