Hamar vége lesz a jó időnek: Használd ki!

Forrás: Thinkstock -
hőmérséklet május időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Időjárásunkat szombat délutánig egy gyenge köztes gerinc határozza meg, majd estefelé nyugat felől egy teknő közelíti meg térségünket. Az előbbi légköri objektum napos, csapadékmentes idővel jár, de a teknő közeledése egyre több gomolyfelhőt jelent majd: szombat délutántól záporok, zivatarok is kialakulhatnak.

A sok napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők lesznek az égen, de északon erőteljesebb lesz a felhőképződés, és ezeken a helyeken szórványosan záporeső, zivatar is kialakul. Napközben az Alföldön az északkeleti, a Kisalföldön és az Alpokalján a nyugati, északnyugati szelet kísérhetik olykor élénk lökések. Erős, viharos széllökések csak átmenetileg, zivatarok környezetében fordulhatnak elő - tájékoztat az Origo.

Forrás: Thinkstock

A hőmérséklet délután 22 és 27, késő este 15, 20 fok között valószínű. Ha a lakhelyeden várható időjárásra is kíváncsi vagy, az Origo Időjárás oldalán megnézheted a részleteket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.