Medöbbentő ítélet: csupán 10 év börtönt kapott Király Tamás gyilkosa

Fotó: Toepler Zoltán -
gyilkosság Király Tamás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még tavaly nyáron döntöttek a híres magyar divattervező gyilkosának ügyében, az ítéletet azonban mindezidáig elhallgatták.

Meglepő módon csupán 10 évnyi börtönbüntetésre ítélték Király Tamás gyilkosát, aki még két évvel ezelőtt, otthonában fojtotta meg a külföldön is ismert divattervezőt.

Király Tamást két éve találták holtan nyolcadik kerületi lakásában. Fotó: Toepler Zoltán

Az ügyben még tavaly nyáron, az ítélkezési szünet előtt döntést hozott a Fővárosi Törvényszék, ősszel pedig már jogerősen is határoztak az ügyben, az ítéletről azonban eddig nem lehetett tudni.
„Az ügyészség korábban fegyházban letöltendő büntetést szorgalmazott, de az eljáró tanács végül börtönfokozatot határozott meg" – közölte a 10 év börtönbüntetésre ítélt L. József jogi képviseletét ellátó ügyvéd a Magyar Nemzettel.

Ki is volt Király Tamás?

Április 7-én villámgyorsan bejárta a hazai sajtót a hírt, hogy nyolcadik kerületi otthonában holtan találták a külföldön is híres magyar divattervezőt, Király Tamást. De ki is volt ő, miért lett külföldön is elismert tervező? A Life.hu most két hazai, divatéletben jártas személy, Kiss Szilárd stylist és a divatkönyveiről ismert Csipes Antal segítségével járt ennek utána.

Willi Ildikó az ítéletről azt is elárulta a lapnak, hogy a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a férfi súlyos látási problémákkal küszködött, és mentálisan sem volt teljesen ép.

Király Tamást az egész hazai divatvilág megrendülten gyászolta, emlékére pedig külön weboldalt is létrehoztak. A formabontó kreációiról ismert divattervező 60 éves volt.

Végső búcsú Király Tamás divattervezőtőlhttp://www.life.hu/bulvar/20130524-kiraly-tamas-divattervezotol-penteken-vesznek-vegso-bucsut-gyongyoson.htmlPénteken délelőtt kísérték utolsó útjára Király Tamást Gyöngyösön, az Alsóvárosi temetőben - közölte a család ügyvédje. Magyarország egyik legismertebb divattervezőjét április 7-én olyan súlyosan bántalmazták budapesti lakásában, hogy a helyszínen életét vesztette.TV + BulvárDögös dekoltázzsal vezetett műsort Hódi Pamelahttp://www.life.hu/trend/20150512-hodi-pamela-dogos-dekoltazzsal-vezetett-musort.htmlHódi Pamelától már megszokhattuk, hogy mindig csinosan vezeti az Éden Éjjelt. Ezúttal szexi dekoltázst is villantott.TrendOrigoAnna Wintour megbünteti a Met-gálán szelfiző sztárokathttp://www.life.hu/news/20150512-anna-wintour-megbunteti-es-kitiltana-a-kovetkezo-met-galarol-a-szelfizo-sztarokat.htmlNincs mese: ha nem lehet szelfizni, akkor valóban nem lehet. A Vogue főszerkesztője súlyos büntetést szab ki azokra a celebekre, akik ellene mentek kérésének, és telefonjukkal kapták lencsevégre saját magukat a Met-gála vörös szőnyegén.News--Jordán Tamás meglepő vallomást tetthttp://www.life.hu/kult/20150512-jordan-tamas-azert-akart-szinesz-lenni-hogy-megszabaduljon-sajat-magatol.htmlNagy szegénységben élő, későn érő, félénk gyerek volt, aki elmondása szerint még beszélni sem tudott - éppen ezért semmi sem utalt arra, hogy valaha színész lesz. Intim dolgokról vallott Jordán Tamás. Kult--Divatőrült tolvajok jártak Demi Moore-nálhttp://www.life.hu/trend/20150512-demi-moore-raktarabol-tobb-millio-erteku-estelyi-ruhat-loptak-el.html200 ezer dollár értékű ruhát vittek el a színésznő egyik raktárából. A nyomok szerint ráadásul Demi egyik ismerőse lehetett e tettes.Trend--Extrém fotózáson villantásveszélyes pózokba tekeredett Sarah Jessica Parkerhttp://www.life.hu/trend/20150512-sarah-jessica-parker-szinesznot-a-bloomingdale-tetejen-fotoztak.htmlA cipők királynőjét gyönyörű magas sarkúkban fotózták a híres Bloomingdale's üzlet tetején. A nagy pózolás közepette a Szex és New York színésznője többször is kis híján villantott egy nagyot.Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.