Magyar Európa-bajnokot avattak a hétvégén

Forrás: Dog Chow Kutyasport Majális -
kutya kutyasport kutyafrizbi sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szokásos Kutyasport majális idén a kutyás frizbi Európa-bajnoksággal bővítette színes programjait, így aki hétvégén a Városligetbe látogatott, Barabás Évivel és Cseh Lacival együtt szurkolhatott a repülő kutyáknak.

A megmérettetésre 10 országból érkeztek nevezők, hogy több számban is megküzdjenek az Európa-bajnoki címért és egyben kvalifikálják magukat a világbajnokságra, amit Chattanoogában, az Egyesült Államokban rendeznek. A népes magyar delegációból többen is nagy esélyesként indultak a legnagyobb serleg elhódításáért, és Zebegnyei Istvánnak, Zara nevű border collie kutyájával az oldalán sikerült is az élen végezni. A páros a távolsági versenyben 34 ponttal győzedelmeskedett, fél ponttal előzve meg Zsíros Józsefet és Leent, a lurchert.

Zebegényi István és Zara Forrás: Dog Chow Kutyasport Majális

A sportág látványosabb válfaja a freestyle verseny volt, melyben a kutyák és gazdáik egy zenére megkomponált közös koreográfiát adtak elő, egyszerre több frisbee-t is reptetve a fű felett. Itt elsősorban az összhang és a kreatív megoldások számítottak, és a kűrt szakmai zsűri pontozta. A Németországból érkező Angela Tederke diadalmaskodott ebben a számban, összesen 82 pontot szerezve magának és Pepper nevű kutyájának. A második helyezett négylábú Bree, míg a harmadik Fanni lett, mindketten Fodor Istvánnal léptek a pályára.

Barabás Évi és Cseh Laci is részt vett a rendezvényen szupercuki kutyáikkal.

Cseh Laci és Barabás Évi Forrás: Laszlo Tusor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.