Hatalmas károkat okozott a vihar - Többen megsérültek és emberáldozatot is követelt

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán -
vihar időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fák dőltek ki, vezetékek rongálódtak meg, többen megsérültek, és egy halálos áldozatot is követelt a vihar július 8-án. Több helyen még csütörtökön is jelentős fennakadások várhatóak. 

A délutáni vihar csúcsidőszakában 189 riasztást kaptak a mentők a fővárosból és környékéről, ezek közül 63 lehetett összefüggésben a viharral. Tájékoztatása szerint jellemzően ledőlt fák, leesett faágak, kő- és üvegtörmelékek, a szél által felkapott tárgyak okoztak sérülést, közölte Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A zord időjárás egy halálos áldozatot is követelt: a XIX. kerületben egy lakás pincéjében a felgyülemlett csapadékvíz miatt egy embert halálos áramütés ért.

Mi a helyzet a budapesti közlekedéssel?

Folyamatos a tegnapi károk helyreállítása. Jelenleg is számos felszíni járat nem, vagy csak módosítva közlekedik, továbbá a pótlóbuszok a menetrendhez képest ritkábban indulnak. A gyors és kényelmes utazás érdekében a felszíni járatok helyett a metróvonalak igénybevételét ajánlja a BKK.
Az M3-as metró, valamint a H6-os, a H7-es, a H8-as és a H9-es HÉV ismét a teljes vonalon jár.
A teljes vonalon pótlóbusz közlekedik a 72-es, a 77-es, a 80A, a 81-es és a 82-es trolibusz helyett.
A 41-es villamos helyett Budafok kocsiszín és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között pótlóbusz közlekedik.
A XXII. kerületben a Háros utcán, a Liszt Ferenc utca kereszteződése után ELMŰ oszlopok kidőlése miatt az 58-as, a 141-es és a 158-as autóbusz módosított útvonalon közlekedik, a Liszt Ferenc utca megállóhelyet áthelyezték.
Törökbálinton a 88-as, a 140-es, a 140B és a 172-es autóbusz módosított útvonalon közlekedik, nem érinti az Ady Endre utca megállóhelyet.
A BKK arra kér minden utast, hogy mielőtt elindulnak, tájékozódjanak a honlapról vagy mobilapplikáció segítségével.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Fejér megyében 9400-ról 431-re csökkent az áramkimaradások száma. Itt a katasztrófavédelem folyamatosan dolgozik a szolgáltatóval a károk helyreállításán - tette hozzá. Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője azt mondta: épületekre és utakra dőlt fák miatt érkeztek bejelentések, továbbá elöntött pincékhez, alagsori helyiségekhez riasztották az egységeket - számolt be az MTI.

Egy épület a XX. kerületben teljesen lakhatatlanná vált, a IX. kerületben egy gázvezetéket rongált meg egy kidőlt fa, a fővárosi tűzoltóknak gázömlést is meg kellett szüntetniük.

Sok a sérült a pamplonai bikafuttatás első napjánhttp://www.life.hu/news/20150708-sok-a-serult-a-pamplonai-bikafuttatas-elso-napjan.htmlA bikák szarva sebesített meg több embert a pamplonai bikafuttatáson. News--Levágatta lábait, egymilliárd forintot remélt érte a nyírkátai férfihttp://www.life.hu/news/20150708-egymillio-forintert-vagatta-le-a-labat.htmlEgy 48 éves férfi több biztosítótársaságnál kötött biztosítást, hogy pénzhez juthasson, ha sérülést szenved. A súlyos sérülés pedig be is következett, de nem véletlenül. NewsAFPTömegverekedés volt a Nyugatinálhttp://www.life.hu/news/20150707-tomegverekedes-volt-a-nyugatinal.htmlNyolc embert állítottak elő a hajnali verekedés miatt a Nyugati pályaudvarnál.News--Kutya a bezárt autóban? Megmentheted! http://www.life.hu/news/20150707-igy-mentsd-ki-a-kutyat-a-forro-autobol.htmlNem csak gyerekeket, hanem háziállatokat is hagynak a tűző napon a forró autókban. Mit tehetünk, ha ilyet látunk? NewsThinkstockAz önkormányzat költségén temetik el a balmazújvárosi családirtóthttp://www.life.hu/news/20150629-az-onkormanyzat-koltsegen-temetik-el-a-balmazujvarosi-csaladirtot.htmlTitokban, az önkormányzat költségén temetik el a balmazújvárosi férfit, aki megölte családját, majd saját magával is végzett. NewsThinkstockSzékletes sütit tálalt fel egy férfi - Mágikus szósznak nevezte a termékethttp://www.life.hu/news/20150625-szeklettel-etette-szobatarsat.htmlEgy nő különleges desszertet talált a konyhában. Eláruljuk, nem kérte el a receptet. NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.