Elhunyt Omar Sharif – A színészlegenda 83 éves volt

Forrás: AFP/Karim Sahib -
halál színész Omar Sharif
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
83 éves korában távozott az élők sorából az egyiptomi származású, világhírű színész.
A Doktor Zsivágó és az Arábiai Lawrence sztárja, Omar Sharif elhunyt. Fia, Tarek néhány hete árulta el, hogy édesapja állapota romlik. A színész Alzheimer-kórban szenvedett, végül szívrohamban hunyt el Kairóban.
Forrás: AFP/Karim Sahib
Michel Shalhoub néven egy tehetős, libanoni-szíriai gyökerekkel rendelkező, keresztény alexandriai családban született. Hamar az egyiptomi filmipar és a közönség kedvence lett, 1954 és 1961 között több mint húsz, arab nyelvű vígjátékban, romantikus és kalandfilmben játszott. Omar Sharif 2003-ban a Velencei Filmfesztiválon életműdíjat vehetett át, két évvel később pedig ő kapta meg elsőként az UNESCO újonnan létrehozott Szergej Eizenstein-díját. Életéről és munkásságáról bővebben az Origón olvashatsz.
Katasztrófa lesz a közlekedés szombaton a fővárosban - Készüljetek!http://www.life.hu/news/20150710-szombaton-hatalmas-dugo-varhato-budapesten.htmlA Budapest Pride és az éjszakai futóverseny miatt hatalmas dugókra kell számítani a fővárosban; az autósoknak érdemes lesz kerülniük.NewsA gyönyörűen zongorázó hajléktalan új esélyt kapott a normális életrehttp://www.life.hu/news/20150710-a-gyonyoruen-zongorazo-hajlektalan-uj-eselyt-kapott-a-normalis-eletre.htmlAz 51 éves hajléktalan férfi elképesztő zongorajátékával nyűgözte le a járókelőket. Az internetre felkerült videót több százezren nézték és osztották meg. A férfi ezzel új esélyt kapott egy normális életre.NewsOrigoEzen a hétvégén már strandra sem mehetünk?http://www.life.hu/news/20150710-kellemes-napos-es-meleg-ido-varhato-a-hetvegen.htmlKellemes nyári hétvége elé nézünk, amely sok-sok napsütést és maximum 32 fokos csúcshőmérsékletet tartogat számunkra. Kolléganőnk szerint azonban, ha nincs 34 fok, akkor már nem is érdemes kinézni a strandra. Reméljük, hogy csak viccelt.News--Válogatott sportolók is kárt szenvedtek a szerdai viharbanhttp://www.life.hu/news/20150710-vihar-kolonics-gyorgy-vizisport-kozpontban-a-kajak-kenutelepen-valogatott-sportolok-hajoi-serultek.html40 milliós kár keletkezett a szerdai vihar miatt a csepeli Kolonics György Vízisport Központban, ahol válogatott sportolók hajói is megsérültek. News--Jó hír! A MÁV vigyáz a Balaton Soundra utazó fiatalokrahttp://www.life.hu/news/20150710-a-mav-vigyaz-a-balaton-soundra-utazo-fiatalokra.htmlJó hír! Mindent megtesz a MÁV, hogy elő ne forduljon a tavalyi tragédia, amikor egy fiatal a sínek közé esett és életét vesztette Zamárdiban.NewsFotó: Polyák Attila - OrigoNagyon cuki! Egy papagáj a legjobb barátja a golden retrievernekhttp://www.life.hu/news/20150709-egy-papagaj-a-legjobb-baratja-a-golden-retrievernek.htmlBob, a brazil golden retriever nagy állatbarát: kedvence egy papagáj, akivel szinte elválaszthatatlanok.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.