Már készül a világ legmagasabb és leghosszabb csúszdája

Forrás: Wikipédia -
London csúszda olimpia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ legmagasabb és leghosszabb csőcsúszdáját építhetik fel az Erzsébet Királynő Olimpiai Parkban álló ArcelorMittal Orbit kilátóra, amelyet még a 2012-es londoni olimpiai játékok alkalmából emeltek.

A park tájékoztatása szerint megkapták a jóváhagyást a 114,5 méter magas ikonikus építmény fejlesztéséről szóló tervek, amelyek eredményeként egy 178 méter hosszú csúszdát építenek a kilátóra. A végeredmény várhatóan a világ legmagasabb és egyben leghosszabb csőcsúszdája lesz.

ArcelorMittal Orbit, ahová a csúszdát tervezik Forrás: Wikipédia

A csúszdázók a csövön végigrobogva elérhetik akár a 24 kilométer per órás sebességet is, a teljes út a leérkezésig 40 másodpercet vehet majd igénybe. A London "Eiffel-tornyának" szánt tűzpiros kilátó fejlesztése 2016 tavaszáig fejeződhet be, egy lecsúszás ára nagyjából 5 font (mintegy 2100 forint) lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.