Hamarosan szabadulhat Oscar Pistoriust

Forrás: AFP/Herman Verwey -
modell barátnő büntetés börtön Oscar Pistorius szabadláb Reeva Steenkamp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Oscar Pistoriust augusztus 21-én a büntetés-végrehajtási intézet ajánlása alapján próbaidőre bocsátják – írta a BBC.

A sportolót 2014-ben öt év börtönbüntetésre ítélték barátnője, Reeva Steenkamp meggyilkolása miatt. Most azonban, a büntetés megkezdése után tíz hónappal a Mampuru II börtön – ahol a sportolót fogva tartják – múlt héten ajánlást tett: jó magaviselete okán feltételesen szabadlábra helyeznék a férfit.

Forrás: AFP/Herman Verwey

Tania Koen, a meggyilkolt lány szüleinek ügyvédje elmondta: védencei megbocsájtottak Pistoriusnak, de tíz hónap nem elég. Közölte: a döntés nem a megfelelő üzenetet közvetíti, és nem szolgál kellően elrettentő példaként.

Előzmény

2013-ban valószínűleg féltékenységből lőhette le barátnőjét Oscar Pistorius, aki a gyanú szerint illegális szteroidoktól, alkoholtól és drogoktól került beszámíthatatlan állapotba, mielőtt elkövette a gyilkosságot. Dél-afrikai modell kedvesének esélye sem volt menekülni.

Pistorius – akit karbonszálas lábprotéziséről pengelábú futónak is neveztek – az olimpiák történetének első művégtagokkal versenyző atlétája volt. 2012-ben a londoni olimpián 400 méteres futásban és 4x4-es váltóban egészséges társaival mérkőzött meg. Emellett hatszoros paralimpiai bajnok, aki megnyert egy 200 méteres futóversenyt, amelyben egy ló volt az ellenfele.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.