Újabb botrány a Germanwingsnél

Forrás: AFP/Sascha Schuermann -
stewardess felszállás légitámadás hiszti Hamburg anya Germanwings gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem tudott Hamburgból felszállni a légitársaság egyik járata, mert egy magyar anya problémáját kellett kezelnie a személyzetnek.

Kiverte a balhét, hisztizett és elküldte melegebb éghajlatra a repülő személyzetét az a magyar anyuka, aki miatt vissza kellett fordítani a kifutópályáról a Germanwings Hamburgból Budapestre tartó járatát – írja a Blikk.

Forrás: AFP/Sascha Schuermann

Az incidensről egy a neve lehallgatását kérő olvasó-riporter számolt be:

„Augusztus 12-én a Germanwings 9.55-ös járatával indultam Budapestre. Azaz csak indultam volna. A gép már a felszálláshoz készült a kifutópályán, amikor a fedélzeten kitört a balhé. A légiutas-kísérő ugyanis hiába kérte az egyik utast, hogy ültesse maga mellé és csatolja be az ölében ülő gyerkőcét, az asszony nem volt hajlandó szót fogadni. Nem válogatott a sértésekben és szitkokban, amelyekkel a stewardesst illette, pedig az többször is udvariasan kérte a nőt. Ám hiába magyarázta az asszonynak, hogy nem biztonságos a 3-4 éves gyereket az ölébe ültetni, az anya egyre jobban megvadult. A ribilliónak még a kapitány sem tudott véget vetni: őt is elküldte melegebb éghajlatra az asszonyság. A nőt végül csak a reptéri rendőrök tudták lecsillapítani, akik lekísérték a gépről: amíg kiszedték a poggyászukat a gép gyomrából, és felrakták őket a géphez siető buszra, mi, többiek ott vesztegeltünk" - bosszankodott a férfi.

A járat végül egyórás késéssel tudott csak felszállni.

Germanwings tragédia

Év elején Andreas Lubitz szándékosan vitte halálba a Germanwings Alpokban lezuhant utasszállító repülőgépét. Az okokról és a részletekről a Life.hu cikkében olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.