Botrány a Bundesligában: az osztrák kapus súlyosan bántalmazta barátnőjét

Bundesliga bűncselekmény sérülés bántalmazás René Swete fojtogatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az osztrák SV Grödig futballcsapat kapusa, a 25 éves René Swete a gyanú szerint súlyosan bántalmazta barátnőjét, fojtogatta, leköpte. A nő feljelentést tett a rendőrségen.

A Krone információi szerint a kapus barátnője súlyosan megsérült, nyakán több helyen fojtogatás nyomai láthatók. A lány a rendőrségen azt mondta, barátja dühös volt már akkor, amikor egy bécsi vízipipa bár előtt találkoztak, hiszen aznap a csapata a hollandok ellen játszott, és vereséget szenvedtek, amelyért sokan a kapust hibáztatták.

René Swete Forrás: sportreport.biz/Gerhard Weingrill

A kapust a liga felfüggesztette addig, amíg a nyomozás tart, bár többen kételkednek abban, amit Swete barátnője állít.

A labdarúgást Ausztriában 1890 óta játsszák. A huszadik századi derekán két kísérletet tettek arra, hogy elindítsanak egy országos bajnokságot. 1900-tól fogva egy kupaversenyt játszottak Bécs-ben, a Neues Wiener Tagblatt Pokal-t.

Az első osztrák labdarúgó bajnokság bemutatásával 1911-ben jártak sikerrel. 1924-től a ligát professzionálisnak tekintették és megváltoztatták a nevét 1 Ligára.

Ausztria Németország-hoz csatolásakor 1938-ban egyesítették a két bajnokságot a nácik miatt sok játékos elmenekült az országból.

Minden meccs előtt és után kötelező volt a Hitler üdvözlés bemutatása amihez csatlakozott a helyi Hitlerjugent. A második világháború után a két labdarúgó bajnokság különvált egymástól.

1949-ben létrehozták a Staatsliga A-t. Az 1974/75 évszakban bemutatták a Bundesligát amelyik még mindig az osztrák Labdarúgó-szövetség. 1991 óta a jelenlegi szponzorai a T-Mobile és a Red Zac.

Brutális: egy nőt megerőszakoltak, két férfit a vízbe fojtottak Dél-Afrikábanhttp://www.life.hu/news/20151020-brutalis-egy-tarsasagot-tamadtak-meg-del-afrikaban-a-noket-megeroszakoltak-a-ferfiakat-vizbe.htmlDél-Afrika közbiztonság szempontjából az élhető országok listájának legvégén kullog: szinte naponta történnek brutális bűncselekmények. Legutóbb egy parkban sétáló baráti társaságot támadott meg egy tízfős fegyveres csoport – egy nőt megerőszakoltak mindenki szeme láttára, majd két férfit vízbe fojtottak. NewsOrigoMadárrajba repült egy Wizz Air gép Budapestenhttp://www.life.hu/news/20150926-madarrajba-repult-egy-wizz-air-gep-budapesten.htmlMadárrajba repült, emiatt megszakította a felszállást a Wizz Air Tel-Avivba tartó járata szombaton, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, közölte a diszkont légitársaság az MTI-vel.NewsValaki ma másfél milliárddal gazdagabb lett? http://www.life.hu/news/20150926-kihuztak-az-otoslotto-nyeroszamait-es-van-telitalalat-valaki-masfel-milliarddal-lett-gazdagabb.htmlKihúzták az ötös lottó nyerőszámait, íme, ezeket a számokat kellett eltalálni a boldogsághoz. News--Szülinapi bulit szerveznek az állatkert legidősebb gorillájának - Golo 35 éveshttp://www.life.hu/news/20150926-szulinapi-bulit-szerveznek-az-allatkert-legidosebb-harmincot-eves-gorillajanak-golonak-vasarnap.htmlGoló 35. születésnapja alkalmából számos programmal készülnek gondozói. NewsOrigoVerőfényes napsütés vagy latyakos ősz vár ránk a hétvégén?http://www.life.hu/news/20150924-idojarasjelentes-az-oszi-hetvegere.htmlVajon mire számítsunk hétvégén? Esőre, szélre, netán az utolsó igazán meleg napokra? NewsThinkstockAutóbalesetet szenvedett az olimpiai bajnok vízilabdázó, Hosnyánszky Norberthttp://www.life.hu/news/20150923-autobalesetet-szenvedett-az-olimpiai-bajnok-vizilabdazo-hosnyanszky-norbert-de-mar-jol-van-nincs.htmlHosnyánszky Norbert, a ZF-Eger férfi vízilabdacsapatának olimpiai-, és világbajnok játékosa Eger és Ostoros között autóbalesetet szenvedett. Szerencsére nem lett komolyabb baja. News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.