Hógolyózni vagy napozni fogunk a hosszú hétvégén?

Forrás: Thinkstock -
meleg napsütés időjárás kirándulóidő ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár egyelőre megállíthatatlanul ömlik az eső, az Időkép előrejelzése szerint a hét közepétől szárazabb légtömegek érkeznek fölénk, a hosszú hétvégén nyugodt őszi időre számíthatunk, több órás napsütéssel.

Szerdától egyre több lesz a napsütés, a legtöbb helyen már több órára kisüt a nap, legfeljebb időnként lehet több felhő az égen, de csapadék ezekben a napokban már nem várható. Hajnalonként is csak a szélcsendesebb tájakon képződhetnek pára-, illetve ködfoltok, melyek még a délelőtti órákban feloszlanak. A felhőátvonulásokból legfeljebb északkeleten alakulhat ki futó zápor. A Dunántúlon szeles marad az idő. Hajnalban 3-8, délután 10-15 fokra van kilátás.

Forrás: Thinkstock

Csütörtökön és a hosszú hétvégén csendes, őszi időre készülhettek több órás napsütéssel, hajnali pára- és ködfoltokkal. A reggelek csípősek lesznek, néhol talajmenti fagy is lehet. Bár időnként feltámadhat a szél, délutánonként a kellemes napsütésben országszerte 15 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.