Végre! Csehov holtteste mellett ingyenesen lehet wifizni

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Miluxian -
wifi Hruscsov Csehov Borisz Jelcin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A moszkvai kávézók és a metró után jövő évtől három történelmi jelentőségű temetőben is ingyen wifi várja a látogatókat az orosz fővárosban.

A szolgáltatás a vaganykovói, a trojekurovói és a novogyevicsi temető kijelölt részein lesz elérhető, utóbbi helyszínen nyugszik többek között Anton Csehov író, Nyikita Hruscsov szovjet vezető és az első választott orosz elnök, Borisz Jelcin is.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Miluxian

A wifi segítségével minden látogató online információkat találhat majd a három helyszínen végső nyugalomra helyezett személyekről, az ott található történelmi emlékművekről, és letölthető lesz a temető térképe is.

„Ezek a sírkertek olyanok, mintha kültéri múzeumok lennének” – mondta a moszkvai temetőket üzemeltető vállalat szóvivője, aki szerint a látogatók gyakran szeretnének többet megtudni a három temetőben nyugvó híres személyekről, amikor megállnak egy-egy sír előtt. Amennyiben a wifiszolgáltatás népszerűnek bizonyul, a hatóságok megfontolják kiterjesztését az orosz főváros többi temetőjére is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.