Örökre kitiltották Egyiptomból a német tizenévest, aki megmászta a piramist

Forrás: Youtube -
Piramis tiltás Egyiptom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életre szóló kitiltást kapott Egyiptomból az a német tizenéves, aki a múlt hónap közepén megmászta a gízai Kheopsz-piramist. Még videót is készített az akcióról.

A 18 éves Andrej Ciesielski január 18-án mászta meg az ókori világ hét csodája közé tartozó gízai piramisok egyikét. Tette következménye, hogy soha többé nem teheti be a lábát Egyiptomba. Mamdúh ed-Damáti egyiptomi műemlékvédelmi miniszter bejelentette, hogy a tiltásról hivatalos értesítést küldött a kairói német nagykövetségnek.

Forrás: Youtube

A hatóságok abban a pillanatban őrizetbe vették a német fiatalembert, amint leért, mivel akár három évet is kaphat az, aki a tiltás ellenére megmássza valamelyik piramist. Röviddel később szabadon engedték, azzal az érvvel, hogy a külföldi turista nem ismerte a helyi szabályokat. A tizenévesnek annak ellenére sikerült a Facebook-oldalán nyilvánosságra hozni a felvételeit, hogy a hatóságok elvileg elkobozták őket.

Forrás: Youtube

A fiatal azt nyilatkozta, hogy ez volt egyiptomi látogatásának elsődleges célja, és pontosan ismerte a szabályokat, mielőtt hozzálátott volna a mászáshoz. Felfelé 8, lefelé 20 percre volt szüksége a mutatványhoz, és bár a fülében ordított a zene, hallotta, hogy valamit arabul kiabálnak a rendőrök, de folytatta a mászást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.