időjárás-előrejelzés időjárás-jelentés időjárás hóesés tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Napközben több megyében számíthatunk havazásra, a java azonban estére várható, ekkor már a Dunántúl középső tájaira is kiterjedhet a hóesés. Jelentősebb mennyiségű, 5-10 cm feletti, jellemzően vizes, tapadó hó Zala, Vas és Veszprém megyében hullhat.

A Nyugat-Dunántúlon napközben időszakosan fordulhat elő eső, esetleg havas eső, hó, majd a késő délutáni óráktól a középső országrészben is egyre többfelé ered el az eső. A havazás az esti órákban a Dunántúl középső tájaira is kiterjedhet - írja az Origo.

Forrás: Thinkstock

A keleti, északkeleti szél napközben megélénkül, míg a Nyugat-Dunántúlon megerősödő északi szél várható. A csúcshőmérséklet 4, 13 fok között várható, nyugaton az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékekkel. Késő estére 2, 7 fok közé hűl le a levegő.

A sokéves átlagnál esősebb és melegebb volt a tél

Melegebb és esősebb volt a szokásosnál a téli időszak, különösen a február, amikor az átlaghőmérséklet 5 Celsius-fokkal haladta meg a sokéves átlagot. A legtöbb eső is februárban hullott, csaknem háromszor több, mint máskor - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-nek készített elemzéséből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.