Elhunyt az amerikai bestsellerszerző, Pat Conroy

Forrás: Facebook/Pat Conroy -
bestseller regény Pat Conroy író
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyik legsikeresebb amerikai író a múlt hónapban jelentette be, hogy hasnyálmirigyrákban szenved. Sajnos feladta a küzdelmet.

A 70 éves dél-karolinai író családja körében halt meg pénteken. A rajongók és barátai tele vannak szomorúsággal és fájdalommal, hiszen egy nagyszerű és tehetséges ember távozott.

Forrás: Facebook/Pat Conroy

Pályája elején még ő maga sem számított arra, hogy regényeiből világszerte több mint 20 millió példányt adnak el. Leghíresebb könyvét, a Hullámok hercegét magyar nyelvre is lefordították - írja az Origo.

"Azért írok, hogy megmagyarázzam magamnak az életem.Csak észrevettem, hogy mikor ezt teszem, mások is megértik a sajátjukat"- mondta egy interjúban Conroy, akinek regényei bővelkednek az önéletrajzi elemekben.

Forrás: Facebook/Pat Conroy

A katonai családban nevelkedett író műveiben rendre felbukkan a zsarnoki apafigura, valamint a katonai iskolában eltöltött nehéz évek is. Hat testvérével és szüleivel együtt rengeteget költözködtek az USA különböző katonai támaszpontjai között. Ezen élményeit felidézte a The Great Santini című regényében, amiről az író így nyilatkozott:

"Úgy nőttem fel, hogy gyűlöltem apámat. Hatalmas meglepetésként ért, mikor a regény megjelenése után rádöbbentem, hogy milyen egy rendkívüli ember nevelt fel" - mondta Conroy apja halála után.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.