Magyar kezek készítették a legkülönlegesebb húsvéti tojást

Forrás: Zsigóné Kati -
húsvét húsvéti tojás strucc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb magyar sikerrel büszkélkedhetünk: Európa legjobb tojásdíszítője, Zsigóné Kati népi iparművész különleges strucctojást készített meglepetésként az idei húsvétra. 

A tojás heteken át készült egy ritkán alkalmazott technikával, faragással és virágmotívumokkal díszítve. Zsigóné Kati egyébként minden évben újabb és újabb csodálatos hímestojásokkal kápráztatja el az embereket,

2016-ban azonban egy igazán különleges darabbal kedveskedett nekünk.

A kézzel faragott strucctojás Forrás: Zsigóné Kati

"Az idei meglepetésemet a legnehezebb technikával munkáltam meg, egy strucctojásba faragtam hagyományos virágmotívumokat. Mivel lelkesedéstől égve gyorsan alkotok, maga a faragás három hét alatt készült el, a tervezés is legalább ennyi időt vett igénybe. A tojáson az egyedi faragott motívumokon túl semmilyen szín sincs alkalmazva, eredetiségében nagyszerű" - írja Kati.

A népi iparművész munkáit többnyire gyűjtők és befektetők vásárolják, mivel

a faragott strucctojás egy kifejezetten értékes műalkotás, 600 000 Ft-ra becsülik.

Forrás: Zsigóné Kati

"A Tojásdíszítés Királynőjét" Európában pedig a legjobbnak, Dubaiban pedig a világ 5 legjobb tojásdíszítője közé választották.

Ismerd meg munkáit az alábbi videóban!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.