Meghalt Garry Shandling, a Marvel filmek sztárja

Forrás: AP2007/Chris Carlson -
színész Marvel Golden Globe-díj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt Garry Shandling amerikai komikus és tévés producer és színész, akit a Marvel-filmekből is ismerhetünk. 

A kétszeres Golden Globe-jelölt színész és komikus 66 éves volt, akinek holttestét csütörtökön, otthonában találták meg. Azonnal mentőt hívtak hozzá, és az egyik Los Angeles-i kórházba szállították, de életét már nem lehetett megmenteni.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a halálát.

Garry Shandling Forrás: AP2007/Chris Carlson

A színész 1949-ben Chicagoban született, majd komikusi pályája mellett a ’80-as évek második felétől kezdett színészkedni. Olyan nagy sikerű filmekben láthattuk, mint a Zűrzavaros éjszakák, A sors útjai, a Segítség, karácsony!, a Dr. Dolittle, a Zűrzavar, A nőfaló ufó, az X-akták, a Félrelépősdi, a Zoolander, a trendkívüli, a Fuss, Ronnie, fuss!, a Házasság a négyzeten, a Túl a sövényen és A diktátor. Ezen felül ő játszotta Stern szenátort

a Vasember 2-ben, és az utolsó mozifilmjében, az Amerika Kapitány: A tél katonájában.

Shandling két komédia show-t is vezetett 1986-1990 majd 1992-1998 között, ezek az It’s Garry Shandling’s Show. és a The Larry Sanders Show voltak, utóbbiért 1995-ben, majd egy évvel később is Arany Glóbuszra jelölték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.