öngyilkos merénylet merénylet Brüsszel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, hogy kik tehetők közvetlenül felelőssé a brüsszeli tragédia miatt. A két öngyilkos merénylő egy testvérpár, harmadik, szökésben lévő társukat továbbra is keresik.

Rémálomból ébredt Brüsszel, ráadásul úgy tűnik még közel sincs vége. A merénylet másnapján, szerda reggel 7 óra körül egy gyanús csomag miatt kiürítették a toulouse-i repteret - számolt be a francia Local a Spiegelre hivatkozva.

Több forrás is megerősítette, hogy három férfit tesznek felelőssé a brüsszeli merénylet miatt. Mint kiderült, egy testvérpárt gyanúsítanak, akik a belga média szerint Khalid és Brahim el-Bakraoui -írja a BBC.

A rendőrség már régóta figyelte őket, ahogy a harmadik személyt is, Najim Laachraoui-t.

A biztonsági kamerák felvételén úgy tűnik, hogy ő nem robbantotta fel magát, hanem még a robbanások előtt elhagyta a repülőteret, és azóta is körözik.

Najim Laachraoui a Zaventem nemzetközi repülőtéren 2016. március 22-én a kettős robbantás előtt Forrás: MTI/EPA/Belga rendőrség/

A testvérpár

A Belga közmédia szerint az egyikük, Khalid el-Bakraoui álnéven bérelt bérelt lakást azon a környéken, ahol

a múlt héten házkutatást tartottak a belga terrorellenes erők.

Ekkor találták meg ujjlenyomatot Salah Abdeslamtól, akit múlt pénteken letartóztattak, mert a gyanú szerint ő az egyik kulcsfigurája a tavaly történt párizsi merényletnek.

Khalid-ot terrorizmussal gyanúsították, a testvérét pedig bűncselekmények miatt körözték.

A brüsszeli merényletet magára vállalta az Iszlám Állam, és a legutóbbi információk szerint 34 halálos, és 250 sebesült áldozata van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.