kártérítés Paul Walker baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Paul Walker amerikai filmszínész lánya, a 16 éves Meadow Walker 10,1 millió dolláros (2,7 milliárd forintos) kártérítést kap peren kívül amerikai lapok szerint.

Az összeget Roger Rodas pénzügyi tanácsadó hagyatékából, peren kívüli megegyezéssel ítélték neki. Rodas vezette azt a Porsche Carrerát, amelyben utasával, a Halálos iramban-filmek sztárjával együtt 2013-ban életét vesztette. Meadow Walker ügyvédje, Jeffrey Milam közleményében azt írta, "az összeg csak töredéke annak, amit Walker világhírű filmsztárként keresett volna, ha élete nem végződik tragédiával".

Forrás: UIP-Duna Film

A színész lánya pert indított a Porsche gyártója ellen azt állítva, hogy az általuk gyártott autó hibái okozták a halálos balesetet. Meadow a neki megállapított összegből mintegy 7,2 millió dollárt fog kapni, miután a költségeket és az ügyvédi díjat levonták.

Tavaly májusban Rodas özvegye is beperelte a Porschét, elsősorban az autó nem megfelelő ütközésgátló rendszerét és nem kellően biztonságos üzemanyagtankját hibáztatva a tragédiáért. A Los Angeles-i szövetségi bíróság a héten a vádakat bizonyítékok hiányában elutasította.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.