Ma ünneplik világszerte a cirkusz világnapját - Építsd te is a budapesti emberpiramist!

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
cirkusz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ebben az évben ma, április 16-án, szombaton ünneplik világszerte a cirkusz világnapját színes programokkal és rendezvényekkel. Budapesten emberpiramist építenek a Fővárosi Nagycirkusz épülete előtt artisták, ismert előadóművészek és a vállalkozó kedvű közönség közreműködésével.

A világnapot 2007 óta április harmadik szombatján ünneplik. Korábban Európai Cirkusznapként tartották számon, 2010 óta azonban világszerte megemlékeznek róla a cirkuszművészeti központok.
A Cirkuszművészeti Világszövetség minden évben egy központi üzenetet tesz közzé a világnapon, így idén az Összefogás és együttműködés a jövő cirkuszáért! hívómondat köré szerveződnek az események.

Fotó: Szabó Gábor - Origo


Budapesten egy "emberpiramis" felépítésével kívánnak kapcsolódni a gondolathoz a szervezők, amelyhez párok, családok, baráti társaságok csatlakozását várják. Az helyszínen artistaművészek segítségével épül majd fel a piramis, amelyhez mások mellett Haumann Petra, Szente Vajk és a Rippel fivérek is csatlakoznak. A mutatványhoz nem szükséges semmilyen előképzettség, gyermekek, szülők és nagyszülők is bátran kipróbálhatják magukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.