Minden vágya, hogy bálkirálynő lehessen a 18 éves transznemű diák

Forrás: Facebook/Dakota Yorke -
bálkirálynő középiskola cím tanuló diák transzneműség bál végzős
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dakota Yorke szerint amióta az eszét tudja, tisztában van vele, hogy valójában lánynak született. A transznemű diák minden álma, hogy bálkirálynő lehessen a végzősök bálján.

Az Indiánában élő Dakota Yorke fiúnak született, ám saját bevallása szerint mindig is tudta magáról, hogy ő valójában egy lány.

Forrás: Facebook/Dakota Yorke

A 18 éves transznemű diáknak pedig hamarosan teljesülhet az álma: iskolájának jóváhagyásával indulhatott a bálkirálynői címért, és bekerült az utolsó négy finalista közé. Dakota persze örülne, ha végül az ő fejére kerülne a korona, ennél azonban még fontosabbnak tartja, hogy támogassa a sorstársait.

Minden, amit tudni akartál a nemváltásról

Először akkor került az újságok címlapjára, amikor 1976-ban a montreali olimpián aranyérmet nyert tízpróbában, most pedigdrámai átalakulásátólhangos a világsajtó. Kim Kardashian mostohaapja végérvényesen Caitlyn Jennerré változott, és a Vanity Fair júliusi címlapján a transznemű közösség nagyköveteként debütált. A Life.hu cikkéért kattints ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.