Kiss Lászlóék a hírek szerint más lányokkal is erőszakoskodtak

Forrás: MTI/Kovács Anikó -
szexuális erőszak Kiss László rendőrség sportoló botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy dokumentum szerint Kiss Lászlót a közelmúltban napvilágra került eset előtt is eltiltották mert két társával egy 18 éves lányt akartak szexre kényszeríteni a margitszigeti Sportuszoda medencéjében. 

A hírek alapján nem Takáts Zsuzsanna volt Kiss László első áldozata, a sportolót már korábban is felfüggesztették egy hasonló ügy miatt. A dokumentum szerint 1960. december 30-án Kiss két társával szexre akart kényszeríteni egy 18 éves lányt a margitszigeti Sportuszoda medencéjében - írja a Blikk.

Forrás: MTI/Földi Imre

A lap által idézett anyagban az szerepel, hogy a 18 éves lányt a Sportuszoda szabad részé­ben körülfogták, és fogdosni kezdték minden testrészén, így lábát, melleit és nemi szervét is.

Ebből végül nem lett rendőrségi ügy, de az Úszószövetség elnöksége január 26-tól április 26-ig mindennemű sporttevékenységtől és az uszodák látogatásától is eltiltotta Kiss Lászlót.

A sportoló első áldozata, a 73 éves Takáts Zsuzsanna két nappal ezelőtt beszélt megpróbáltatásairól. Ő volt az, akit 1961-ben megerőszakolt Kiss László, az úszóválogatott volt szövetségi kapitánya és két társa, Várszegi Lajos és Lantos László. A nő elmondása szerint szerint Kissék "kevesebbet kaptak, mint amit megérdemeltek volna", ugyanis "ezek a fiatalemberek napi szinten ezzel szórakoztak" - ezzel Zsuzsanna arra utalt, hogy

a rendőrök szerint több hasonló esetben is érintettek voltak a fiúk, több lányt is zaklattak.

A Kiss László-ügy

A magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a hatvanas években három évig börtönben volt csoportosan elkövetett nemi erőszak miatt. Kiss Lászó 1961-ben két csapattársával együtt megerőszakolt egy fiatal nőt.
A fejlemények szerint a magyar úszóválogatott szövetségi kapitányának egyik társa, L. László felcsalta másik társuk, V. Lajos lakására, ahol azt mondták a nőnek: addig nem engedik ki, amíg nem közösült velük. Közben L. beengedte a lakásba Kisst és V. Lajost, akikkel együtt megtámadták a nőt. A teljes cikket itt elolvashatod!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.