Ítélet született: 9 évet kapott a gólyatábori erőszakoló!

Forrás: MTI/Sóki Tamás -
erőszak gólyatábor bíróság ítélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jogerősen kilenc év börtönre ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a 40 éves budapesti férfit, aki 2014. augusztus 30-án megerőszakolt és megvert egy diáklányt az ELTE fonyódligeti gólyatáborában.

A támadó - aki maga is az ELTE hallgatója volt - fotósként dolgozott a tanítóképző kar gólyatáborában, és egy buli után szemelte ki az áldozatát. A férfinak ráadásul nem ez volt az első ügye: 1996-ban Baján járt főiskolára, ahol megerőszakolhatta egyik évfolyamtársát. Ekkor kirúgták, és a lány is otthagyta a főiskolát. Ráadásul az erőszakoló felkerült egy feketelistára, amit modellek és fotósok hoztak létre az erőszakosan viselkedők kiszűrésére - írja az Origo.

Forrás: MTI/Sóki Tamás

A végső szót most a Pécsi Ítélőtábla mondta ki, harmadfokon helybenhagyva a a kilencéves börtönt. A férfi a Tényeknek egyébként úgy nyilatkozott, saját értelmezése szerint nem követett el erőszakot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.