munkahelyi baleset baleset gyár tészta kar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több mint három éve dolgozik a 26 éves férfi a helyi tésztaüzemben, állítása szerint körülbelül fél éve rendetlenkedett az a szerkezet, ami letépte a karját.

Lélekjelenléte mentette meg a tésztaüzemben dolgozó családapa életét. Ha erőnek erejével nem tépi ki magát a gép szorításából, akkor ma már ő sem élne. A 26 éves férfi több mint 3 éve dolgozik az üzemben és állítása szerint már körülbelül fél éve nem működik rendesen az a szerkezet, amivel a tragédia idején ő dolgozott.

Képünk illusztráció Forrás: AFP

"Amikor a biztonsági rácsot felemelem, akkor le kellene állnia a gépnek. Ez azonban nem történt meg" - mondta a férfi, aki ugyan szólt a karbantartóknak, de azok el voltak foglalva egy másik gép javításával. "Reggel kilenc lehetett, egy pék tanulót vettem magam mellé. Csináltuk a dolgunkat, egyszer csak láttam, hogy üres a gép, de van a tetején egy kis tészta. Azt belöktem egy kaparóval a gépbe. Ki akartam kapcsolni a szerkezetet, a gép felett nyúltam a gombhoz, de berántotta az ujjamat, majd a kezemet.

Láttam, hogy a gép kicsavarta a kezem, láttam a csontomat, majd azt, hogy a szerkezet alján a kezemet forgatja a szerkezet.

Engem is rántott befelé, ellent kellett tartanom, hogy be ne szippantson. Szabályosan kitéptem belőle a karom" - részletezte tragédiáját a fiatal férfi a Blikknek. Hozzátette, nehezen dolgozza fel a történteket, ráadásul a jobb kezét veszítette el, így meg kell tanulnia mindent bal kézzel csinálni. A férfi ügyvédje eszerint súlyos mulasztás történt. "Súlyos munkáltatói mulasztás állhat a baleset mögött, éppen ezért, ha bebizonyosodik a működtető felelőssége, kártérítést kérünk" - mondta Lichy József.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.