Először hallhatjuk az “új” Himnuszt Rióban!

Forrás: MTI/Marjai János -
riói olimpia RioLife2016 Himnusz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Himnuszunk új változatát a MÁV Szimfonikus Zenekar a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) megkeresésére készített el, először Rio de Janeiróban csendülhet fel.

Már korában elkészült a Himnuszunk 90 másodperces zenekari változata, melyet az olimpiai játékokon és az olimpiai eseményeken fognak játszani. Még 2013 nyarán a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szabályainak megfelelően vették fel az "új" Himnuszt, azonban a magyarok a 2014-es szocsi téli olimpián nem nyertek aranyérmet, így a riói olimpia az első, ahol hallhatjuk majd.

Képünk illusztráció Forrás: MTI/Marjai János

"A nemzetközi standard elvárásainak megfelelően ez egy énekszólam nélküli zenekari előadás másfél percben, a közösségi éneklésre is alkalmas B-dúr hangnemben. Különlegessége továbbá a zeneszerző által a kotta külön sorában jelzett, ám korábbi hangzó anyagokban még sosem hallott "Harangs(z)ó", ami egyértelmű utalás az idén éppen 560 esztendeje történt fényes nándorfehérvári diadalra, amellyel egyidejűleg III. Callixtus pápa Európa-szerte elrendelte a déli harangszót" - áll az Erkel Ferenc Társaság közleményében, amelyet a MOB idézett a honlapján. Akár már az első hivatalos versenynapon, szombaton felcsendülhet a Himnusz, hiszen aznap több aranyesélyes magyar sportoló is szerepel.

Őrizetbe vettek egy szíriai férfit terrorizmus gyanújával Olaszországbanhttp://www.life.hu/news/20160803-orizetbe-vettek-egy-sziriai-ferfit-terrorizmus-gyanujaval-olaszorszagban-iszlam-allam-sziria.htmlA terrorizmus elleni olasz nyomozóhatóság őrizetbe vett egy fiatal szíriai férfit Genovában - közölte az olasz rendőrség szerdán Twitteren. A hatóság közleménye szerint a férfi dzsihadista harcosokat toborzott. News--Döbbenetes videó: a nyílt utcán ütött le egy férfit, majd továbbsétált http://www.life.hu/news/20160803-keresik-a-rendorok-a-bantalmazot-a-nyilt-utcan-utott-le-egy-ferfit-majd-elsetalt-a-tamado.htmlAz ismeretlen férfi előzetes szóváltás nélkül megütött egy férfit Terézvárosban. Az esetről videó is készült. NewsThinkstockBombariadó Rióban! Hosszú Katinka is ott edzett http://www.life.hu/news/20160803-az-olimpiai-uszodaban-bombariado-keltett-nagy-riadalmat-c-edzes.htmlGyanús csomag miatt kellett kiüríteni az Olimpiai Uszodát. A rendőrség emberei si­etve körbevették a helyszínt és azonnal biztonságba helyezték a sportolókat. News--Megkéselte a rajta segítő mentőst a betépett tinédzser Budapestenhttp://www.life.hu/news/20160803-majdnem-megolte-a-a-mentost-a-betepett-tinedzser-budapesten.htmlAkár 15 évet is rácsok mögött tölthet az a 16 éves budapesti fiú, aki a vádirat szerint drogozott, majd tévképzetei miatt megkéselte a kiérkező mentőst. Végrehajtandó börtönbüntetést indítványoztak ellene. News--Tragédia: leesett az ágyról a kétéves kisfiú, életét vesztettehttp://www.life.hu/news/20160803-pest-megyei-telepulesen-2-eves-kisfiu-eletet-vesztette-leesett-az-emeletes-agyrol.htmlAz egyik Pest megyei településen történt a borzalmas tragédia szombaton. A család összejövetelt tartott, mialatt kétéves gyermekük egy pillanatra beszaladt a szobájába, és felmászott az emeletes ágyra. NewsThinkstockKirály Gábor lemondta a válogatottságothttp://www.life.hu/news/20160803-kiraly-gabor-lemondta-a-valogatottsagot-visszavonult-a-magyar-valogatottol.htmlKirály Gábor visszavonult a magyar labdarúgó-válogatottól. A 40 éves kapus kedden a honlapján jelentette be döntését. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.