Őrizetbe vettek egy szíriai férfit terrorizmus gyanújával Olaszországban

ISIS Iszlám Állam terror terrorizmus letartóztatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A terrorizmus elleni olasz nyomozó hatóság őrizetbe vett egy fiatal szíriai férfit Genovában – közölte az olasz rendőrség szerdán a Twitteren. A hatóság közleménye szerint a férfi dzsihadista harcosokat toborzott.

A 23 éves szíriai állampolgár családjával a lombardiai Varese városában élt. Rendőrségi információk szerint vissza akart térni Szíriába, hogy csatlakozzon a közelmúltig an-Núszra Front néven ismert szervezethez, amely az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózathoz kötődött, nemrégiben azonban szakított az al-Kaidával, és Dzsabhat Fatah as-Samra változtatta a nevét.

A fiatalember öt másik, szintén Olaszországban élő bevándorlóval tartotta a kapcsolatot Genova és Rapallo városokban: lakásaikban házkutatást tartottak, és ellenőrizték a két liguriai város iszlám vallási központjait is.

Időközben máris kiutasították Olaszországból azt a 26 éves pakisztáni férfit, akit a héten vettek őrizetbe Milánó térségében. A kiutasítás hírét Angelino Alfano olasz belügyminiszter jelentette be, hangsúlyozva, hogy az évek óta Olaszországban élő pakisztáni öngyilkos merényletre készült.
A belügyminiszter elmondta, hogy 2015 óta száznégy embert utasítottak ki Olaszországból a terrorizmus pártolásának gyanújával. A rendkívüli terrorizmus ellenes intézkedések értelmében az olasz belügyminiszter a nemzetközi terrorizmus pártolásával gyanúsított külföldieket azonnali hatállyal kiutasíthatja Olaszországból bármilyen jogi eljárás nélkül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.