Hosszú Katinka több mint 130 millió forint jutalmat kaphat az államtól

Forrás: Facebook/Hosszú Katinka -
úszás riói olimpia Hosszú Katinka RioLife2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról a Life.hu beszámolt, Hosszú Katinka fantasztikus eredménnyel, három aranyéremmel és egy ezüsttel zárta a riói olimpiát. Csodaúszónk anyagilag is jól jár a sikerekkel, több mint 130 millió forint jutalmat kaphat az államtól.

Az aranyérmekért − a korábbi hírek szerint − darabonként 35 millió forintot tehet zsebre a bajai úszó, az ezüstért pedig 25-öt (a bronzokért 20 millió jár), így összesen 130 millió forinttal gazdagodhat a nagyszerű sikereknek köszönhetően - derül ki a Nemzeti Sport becsléséből.

Hosszú katinka és Shane Tusup Rióban Forrás: Facebook/Hosszú Katinka

A nyári Európa-bajnokságon jól szereplő magyar labdarúgó-válogatott játékosai fejenként hozzávetőlegesen 50 millió forintnak megfelelő jutalmat kaptak, így Hosszú Katinka jócskán megelőzi őket is. Emellett pedig a 4x200-as gyorsváltó tagjaként elért hatodik helyezésért is pénzdíjban részesül, várhatóan csaknem ötmillió forintot kap.

Hosszú Katinka teljes jutalma tehát majd' 135 millió forint lesz várhatóan

(a hírek szerint ezúttal már nemcsak a három legjobb eredményt veszik figyelembe a jutalmazásnál, hanem mindegyiket), ami több mint kétszerese a négy évvel ezelőtt legmagasabb jutalmat kapó magyar, a 63 millióval gazdagodó Kozák Danuta összegének. És akkor az olimpiai bajnokainknak járó életjáradékról még nem is beszéltünk, amelyet Hosszú mellett edzője is megkap.

Shane Tusup is jutalomra számíthat felesége trénereként, így a családi kassza igen szép summával bővül a riói ötkarikás játékok után. Vélhetően ebből fordítanak Hosszú Katinka új klubjára, amelynek megalapítási tervéről az olimpia előtt számolt be a versenyző.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.