Dráma! Rosszul lett a Frankfurt-Budapest járat pilótája

repülő Lufthansa rosszullét késés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Lufthansa LH1340-es számú járatának pilótája a felszállás előtt, taxizás (a beszállóhelyről a futópálya felé tartó gépen) közben lett rosszul.

A repülőgépnek 16:20-kor kellett volna felszállnia Frankfurtban, de az Origo információi szerint 17.21-kor még Németországban, a kifutó előtt vesztegelt. A pilótát addigra már elvitte a mentő, az első tiszt viszont nem állhatott arrébb a géppel.

Az olvasói felvétel az LH 1340-es járaton készült, miután a kapitányt kitámogatták a pilótafülkéből Forrás: Origo

Az Origo repülőn tartózkodó olvasója szerint a stewardessek kétségbeestek, de urai voltak a helyzetnek. Oxigénmaszkot tettek a pilótára, majd az utasoktól kértek segítséget.

Voltak is orvosok az utasok között, akik végül ellátták a pilótát.

A Liszt Ferenc Repülőtér, a Lufthansa légitársasáság és Flightradar honlapja szerint a járat jelentős késéssel érkezett, de 18.50-kor leszállt Budapesten.

Frissítés: Olvasónk elmondta, az új kapitány a Frankfurtban nem sokkal korábban leszállt bilbaói járatról érkezett besegíteni. Ő tájékoztatott mindenkit arról, hogy kollégája a reptéri mentőben azonnal infúziót kapott, és gyomorrontásra vagy vakbélgyulladásra gyanakodott (bár a fülke nyitott ajtaján úgy látsziott, mintha ájult lenne). Azt is hozzátette a besígítő pilóta, hogy szerencse, hogy nem felszállásnál vagy a levegőben történt az eset.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.