Dombvári Bence kajakos bűnösnek bizonyult doppingügyében

Forrás: MTI/Mészáros János -
rendőrség Dombvári Bence Honvéd kajakos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Véget ért a rendőrségi vizsgálat Dombvári Bence doppingügyében. Mivel nem bizonyítható az idegenkezűség, a hatóságok szerint a sportoló a vétkes. 

"Sokadszor mondom, egy rosszakaróm műve az egész, csakhogy ezt már képtelen vagyok bizonyítani" - mondta Dombvári, aki száz nap kihagyás után újra kajakba ült a Dunán. A sztanozolollal való visszaélés ügyében a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) tiltja majd el, mivel az említett testület ausztriai laborjában bukkantak a vizeletében a 0,4 nanogramm doppingszerre - írja a Bors.

Forrás: MTI/Mészáros János

"Attól tartok, a WADA idén nem hozza meg fegyelmi ítéletét, de úgy tudom, minimum 34 hónap eltiltás vár rám. Persze akár négy év is lehet" - tette hozzá a 24 éves kajakos.

A kajakos Dombvári Bence doppingmintája lett pozitív június 9-én, a második olimpiai válogatóversenyen. Az MKKSZ azonnali hatállyal felfüggesztette a riói kvalifikációt kiharcoló sportoló versenyzési engedélyét. A Honvéd kajakosa egyesben és párosban is megnyerte a hazai ötkarikás válogatót 1000 méteren.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.