Erzsébet királynő fizeti a világ legtöbb adóját

Forrás: facebook/The British Monarchy -
felújítás Erzsébet királynő királyi család vagyon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem is tudjuk elképzelni, hogy mekkora összegről van szó.

Sikerült csúnyán átverni a brit közvéleményt. Rengeteg ember abban a hitben van, hogy a Buckingham Palota felújítását az ő pénzükből fogja fizetni a királynő. A helyreállítás körülbelül 130 milliárd forintotba fog kerülni.Természetesen a média teremtette ezt a félreérthető helyzetet, ám II.Erzsébet tiszta vizet öntött a pohárba - tudta meg a RoyalCentral.

Erzsébet brit királynő és kutyái Forrás: facebook/The British Monarchy

A királyi család pénzügyi fedezetének hagyománya III.György brit király idejéig nyúlik vissza. A birtokában álló saját vállalkozás, a Crown Estate, elsősorban londoni ingatlanok és mezőgazdasági területekkel foglalkozik. Az uralkodó egy kisebb százalékát mindig visszaigényelte a cég éves bevételének, ebből fedezte a különféle állami költségeket, királyi utazásokat és egyéb kiadásokat is.

2012-ben George Osborne átszervezte ezt a rendszert, így tudja a királynő fedezni a palota tatarozását. Eddig 15%-át kapta kézhez a befolyt összegnek, és 85%-át pedig „leadózta" az államnak, most a rendelkezésére álló összeget felemelik 25%-ra.

II. Erzsébet maga finanszírozza a palota felújítását Forrás: AFP/Leon Neal

Az óriási munkálatokat 2017 áprilisában fogják elkezdeni, és igyekeznek majd úgy lebonyolítani, hogy II.Erzsébetnek ne kelljen elköltöznie otthonából. Nem lesz kis munka a felújítás, hiszen 775 szobát kell a szakembereknek kifesteni. Emellé 160 kilométernyi kábel és 32 kilométer vízvezeték kicserélése is vár rájuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.